Kat Chippen

kat chippen uw kat chippen alles wat u moet weten

Chippen van een kat: dit is wat u moet weten! – Prins PetFoods

Het chippen van uw kat kan veilig en pijnloos worden gedaan. U moet er alleen voor zorgen dat u het juiste gereedschap voor de klus krijgt. Wij laten u zien hoe.

Waarom uw kat laten chippen?

Het chippen van uw kat klinkt misschien wreed, maar het is eigenlijk heel humaan. Uw kat wordt dan internationaal geregistreerd, zodat hij kan worden teruggevonden als hij zoekraakt. Als uw kat wegloopt en vermist raakt, kan hij worden getraceerd tot waar hij vandaan kwam en is de kans groter dat hij weer thuiskomt. Dierenartsen, dierenasiels en dierenklinieken kunnen de chip lezen en weten zo waar uw kat vandaan komt. Voor het terugsturen van uw kat is het belangrijk dat de chip ook geregistreerd wordt. Dit zorgt ervoor dat uw kat niet illegaal verkocht kan worden, omdat de verkoper dan niet kan controleren of de kat eerder gechipt is. De chip is ook moeilijk te verwijderen, zodat uw kat niet ongemerkt kan worden meegenomen. Het voordeel van een microchip boven een halsband is dat uw kat zich er niet van kan ontdoen. Halsbandjes kunnen losraken, vast komen te zitten of helemaal kwijt raken. Maar de microchip is veel moeilijker te verwijderen, zodat hij niet kan worden verwijderd zonder sporen achter te laten. Voor verzekeringsdoeleinden moet uw kat bijna altijd gechipt worden. En het chippen van uw huisdier wordt vaak vergoed door verzekeringsmaatschappijen.

Wanneer kunt u uw huisdier laten chippen?

Eigenlijk kunnen katten op elke leeftijd gechipt worden. Kittens worden meestal gechipt samen met hun vaccinaties. Oudere katten kunnen echter nog steeds worden gechipt. Bovendien geldt het chippen zowel voor binnen- als buitenkatten. Vaak wordt gedacht dat binnenkatten niet gechipt hoeven te worden, maar dat is gewoon niet waar. Het is verstandig om ook uw binnenkat te chippen als hij/zij naar buiten gaat. Als ze toch naar buiten gaan, kunnen ze verdwalen en snel de weg naar huis kwijtraken.

Kat chippen: de kosten

De prijs voor het chippen varieert van €25 tot €55. Dit omvat zowel de chip als de plaatsing van de chip. Dit zijn kosten voor eenmalig gebruik.

Chippen van uw kat werkt door het gebruik van een elektrische stroom om de buitenkant weg te brande

De chip wordt in de rug van uw kat geïnjecteerd met een piepklein spuitje (1,25 mm breed) en een heel fijn naaldje (0,15 mm breed). Uw kat voelt niets tijdens de procedure. Na de injectie zal uw kat geen enkele pijn ervaren. Bovendien ondervindt uw kat geen nadelige gevolgen van de chip. Het chippen van uw kat is dus volkomen veilig voor uw kat!

Vergeet niet te registeren!

Na het chippen van uw kat is het belangrijk om het chipnummer te registreren. Zonde, want het registreren van uw chip heeft alleen zin als het nummer wordt opgeslagen in een centrale databank, inclusief uw gegevens. Voor honden is het verplicht om uw chip te registreren, voor katten echter nog niet. Er zijn in heel Nederland verschillende databanken waar u het chipnummer van uw kat kunt opslaan. Op www.chipnummer.nl vindt u een overzicht van deze databanken. U kunt direct het juiste chipnummer invoeren in de databank. De Nederlandse databank voor gezelschapsdieren is een van de populairste databanken. Uw dierenarts noteert het chipnummer in het paspoort of inentingsboekje. Vergeet niet het chipnummer bij te werken als u verhuist, uw kat verkoopt of als ze ziek wordt. Zo blijft de databank zo actueel mogelijk.

Als u nog vragen heeft over de verzorging van uw kat, stel ze dan hier.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *