Kat miauwt veel

kat miauwt veel

Help, mijn kat miauwt veel! Waar komt dit door en wat kunt u hieraan doen?

Miauwen is een vorm van aandacht. Echter, wanneer een kat constant miauwt, is dit een duidelijke oorzaak dat er iets aan de hand is. Bovendien, kan het soms erg moeilijk voor u zijn, als uw kat constant blijft miauwen, vooral als hij ’s nachts beweegt. Het is bijvoorbeeld ook een zware taak voor u als uw kat blijft miauwen als hij u wakker maakt en kan tot ongewenst gedrag leiden. Hier bespreken we verschillende mogelijke oorzaken en geven ook een paar oplossingen die u en uw kat kunnen helpen.

Waarom miauwen katten?

KATTEN miauwen als ze moe, hongerig of dorstig zijn, of als ze naar buiten of naar binnen willen. Soms miauwen ze om aandacht te krijgen. Katten kunnen ook miauwen om aan te geven dat ze ergens last van hebben. Dit kan dus ook een medische oorzaak zijn.

Verwijder stress bij katten die miauwen

Als uw nieuwe kitten begint te miauwen, kan het zijn dat hij heimwee heeft en zich onveilig voelt in een vreemde omgeving. Soms heeft hij behoefte aan materiaal en vindt hij het misschien fijner als u een lapje uit het nest kunt halen. De geur kan hem helpen zich veiliger te voelen. Als zijn gedrag niet verandert, kunt u een plek voor hem vinden om te wonen, en hem niet meteen het hele huis maar scherm een hoek of een kleine kamer af. Laat hem een knus plekje hebben met een kattenmand in zijn nieuwe omgeving. Straf hem niet voor het miauwen. Hij heeft gewoon tijd nodig om te wennen te wennen. Met liefde, voldoende aandacht en geduld is de kans groot dat dit lukt. In de komende uren krijg je de kans om na te denken over je parafrase.

Kat heeft heimwee

Ook volwassen katten kunnen heimwee hebben. Als je recent bent verhuisd of je huis hebt verbouwd, kan het zijn dat je kat blijft miauwen omdat hij van slag is en het een grote verandering voor hem is. Je kat heeft tijd nodig om aan de situatie te wennen en heeft moeite met veranderingen. Soms helpt het om een feromonen verdamper, zoals de Feliway Verdamper, te gebruiken. Dit zorgt voor een veilig gevoel bij je kat en is een goede oplossing.

Gedragstherapie bij kat die veel miauwt

Soms leren we onze kat onbewust de regel “miauwen krijgt de aandacht van iets”. Bijvoorbeeld, zodra de kat huilt, wordt de deur geopend. Of, het eten van de kat wordt gebracht zodra hij miauwt.

Dit aangeleerd gedrag zal het gedrag van uw kat versterken. Zorg ervoor dat u uw kat een keer laat miauwen om u iets duidelijk te maken, en doe wat uw kat in die situatie vraagt.

Als uw kat blijft miauwen bij de voordeur of als hij honger heeft – negeer hem dan niet. Kijk hem ook niet aan en spreek niet tegen hem. Zodra hij stopt met miauwen en beloon hem met voedsel. Ga ook door met hem uit te laten. Uiteindelijk zal hij zich realiseren dat het vele miauwen geen beloning is voor lief en schattig zijn.

Kat veel miauwt door krolsheid

Als je een gecastreerde kat hebt die blijft miauwen, kan dit ook krolse gedrag zijn. De paring bij een poes kan 2 tot 9 dagen na elkaar plaatsvinden. Als de poes krols is, is ze meestal erg aanhankelijk naar u toe, onrustig, en klaagt ze, maar ze kan ook stoppen met eten en sproeien.

De beste manier om uw kat van krolsheid te genezen is hem te castreren of te steriliseren. Bij de dierenarts kunt u ook medicijnen krijgen die krolsheid thuis kunnen voorkomen, maar deze krolspil of injectie heeft als bijwerking dat uw kat meer kans loopt op tumoren in de borsten en baarmoederontstekingen.

Kat veel miauwt door Verveling

Het kan ook zijn dat de reden dat uw kat blijft miauwen is dat hij zich verveelt. Sommige katten hebben veel energie en als ze geen manier hebben om die kwijt te raken, kunnen ze zich gaan vervelen. Verveeld zijn kan leiden tot bepaald gedrag, zoals slopen, dat ongewenst kan zijn. Zorg voor voldoende afleiding.

Als katten zich vervelen, kunnen ze het juiste kattenspeelgoed, een kattenpuzzel of een looprad voor katten krijgen om ze gestimuleerd en bezig te houden. Met de juiste training, misschien. Maar het lijkt me erg moeilijk om dat voor elkaar te krijgen.

Kat veel miauwt door Honger/trek

Het kan zijn dat katten blijven jammeren om eten, ook al eten ze al iets anders dat ze lekker vinden. In de meeste gevallen kan zijn dat deze katten gewoon honger hebben en droog voer willen. Maar het kan ook zijn dat ze verwachtten dat er een lekkere zak natvoer zou komen en geen idee hebben wat ze lekker vinden.

Als uw kat minder eten lijkt te krijgen omdat ze te dik is voor uw fancy kattenvoer, kunt u overschakelen op een voeding met minder calorieën. Zo kunt u uw katachtige iets meer eten geven zonder dat ze te vol wordt.

Als u wilt dat uw kat wat langzamer gaat eten, en wat meer binnenkrijgt, dan kunt u haar eten in een kattenpuzzel of anti-kattenbakje doen in plaats van in een gewoon bakje, om een eetbui te voorkomen. Dit bespaart u wat tijd, omdat uw kat wat langzamer zal eten, in kleinere hoeveelheden eet en verzadigd zal zijn

Naast de in de laatste alinea genoemde gezondheidsproblemen kan het miauwen van uw kat betekenen dat hij ergens pijn heeft – of dat hij honger heeft, dorst, verdwaald is, of gevangen zit (ook al miauwt hij nog niet om een van deze redenen). Zie hierboven dat als u uw kat veel ziet miauwen telkens als hij om extra aandacht roept, dit betekent dat er niets mis met hem is of dat er iets mis is met zijn gezondheid, en dat u naar uw dierenarts moet gaan.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *