Kat Uit Tuin Houden

kat uit tuin houden hoe kun je katten uit je tuin houden

Als u zich ergert aan katten in uw tuin, zijn hier enkele manieren om ze uit de buurt van uw planten te houden.

Hier zijn enkele tips om katten uit de tuin te houden.

Als u geen last wilt hebben van kattenpoep in uw tuin, dan zijn hier enkele tips om uw kat uit de buurt van uw gazon te houden.

Cacaodoppen tegen katten

Katten lopen het liefst over kale grond. Als je de grond bedekt met een bodembedekker, zoals cacaodoppen of houtsnippers, voelt dat niet prettig aan hun pootjes. Vooral cacaodoppen zijn niet prettig voor katten, omdat ze niet van het knisperende geluid en de geur houden. Wordt het effect na verloop van tijd minder? Zo ja, dan is een nieuwe vacht nodig!

Bodembedekkers tegen katten

Planten in uw tuin is een uitstekende manier om te voorkomen dat katten hun gang gaan. U moet zeker enkele planten planten die katten niet graag eten.

  • Vuurwerkplant (Dictamnus): Een overblijvende kruidachtige bloeiende plant, inheems in Europa en Azië. Hij heeft kleine gele bloemen die groeien van juni tot augustus
  • Stekelige mei- en vuurdoorn

Een enkele plant zal niet voldoende zijn om katten uit uw tuin te houden, maar het combineren van meerdere planten met de bodembedekkers helpt zeker.

Open grond barricaderen

In plaats van de vloer te bedekken met een tapijt of vloerkleed, wilt u de vloer soms kaal laten. Dit is vooral het geval bij een badkamer of een keuken, waar u de vloer vaak schoon wilt houden. In deze gevallen kunt u gewoon een stuk multiplex of beton leggen. Een eenvoudig frame van hout of metaal kan ook werken. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en glad is voordat u de planken neerlegt. Gebruik schroeven of spijkers om de plank aan de muur te bevestigen. Om veiligheidsredenen moet u een leuning plaatsen rond de omtrek van het gebied.

Planten vóór katten

Het lijkt een beetje vreemd, want je wilt ze uit de weg ruimen, maar het zou een oplossing kunnen zijn om een heel aantrekkelijk hoekje voor huisdieren te maken. Met planten die huisdieren lekker vinden. Huisdieren zullen dan eerder de rest van je tuin met rust laten. Dit zijn planten waar huisdieren van houden:

Gamander

  • Haver of andere lage zachte grasplanten Schorseneren Steenanjers Vetmuren
  • Kattengras (Cyperus alternifolius)

Trouwens, weet je waarom katten zo graag naar buiten gaan? Omdat ze kunnen plassen en poepen waar ze maar willen. Maar hoe zit het met uw tuin? Wilt u uw kat echt in uw bloembedden laten poepen? Natuurlijk niet! Dus, als u uw tuin schoon wilt houden, moet u er een hek omheen zetten. U kunt ook proberen uw kat te trainen om zijn behoefte te doen waar hij eet in plaats van waar hij slaapt.

Koffiedik, koffiebonen, of koffiedik tegen katten.

Katten zijn gravers. Maar als ze gaan graven op plaatsen waar koffiedik ligt, blijft dat aan hun pootjes plakken. Dat vinden ze niet leuk, want schoonlikken is erg onaangenaam en smerig voor de kat. Daarom werkt koffiedik vooral tegen honden op plaatsen waar de dieren echt graven. Een ander voordeel is dat koffiedik goed is voor uw tuin en planten, dus het is een goed idee om het af en toe in uw tuin te strooien.

Het hangt ervan af aan wie je het vraagt. Sommige mensen zien goede resultaten van het gebruik van koffiedik, maar anderen niet.

Tuin afschermen tegen katten

Katten opjagen met ultrageluid

Veel dieren horen zeer lage tonen die wij mensen niet kunnen waarnemen. Dit geldt ook voor katten. Daarom is het gebruik van een subsonisch geluid, een geluid dat lager is dan 20.000 Hz, een effectieve manier om te voorkomen dat katten uw erf betreden. Dit kan gemakkelijk worden bereikt met een subsonisch apparaat, dat speciaal is ontworpen om katten uit de tuin te houden. Deze apparaten hebben een bewegingssensor, die elke beweging binnen het door het apparaat bestreken gebied detecteert. Wanneer een beweging wordt gedetecteerd, zendt het apparaat een zeer luid geluid uit, dat zeer irriterend is voor een kat. Voor een mens is dit een zeer onaangenaam geluid, maar niet schadelijk. Voor een kat is dit echter een ongelooflijk pijnlijk geluid, dat hem ertoe zal aanzetten uit het gebied weg te lopen.

Katten verjagen met geur

Sommige katten zijn gevoelig voor bepaalde geuren en andere niet.

  • Sinaasappel
  • Citroen
  • Peper
  • Knoflook
  • Mottenballen

U kunt citrusvruchten zoals sinaasappels of citroenen aan uw tuin toevoegen als u dat wenst. Katten houden niet van citroengeraniums, citroenen, citroentijm, citroenmelisse, pepermunt, lavendel, rozemarijn, salie, marjolein, oregano, basilicum, munt, kattenkruid, kaneel, kruidnagel, koriander, komijn, dille, venkel, gember, hysop, jeneverbessen, marjoleinbladeren, nootmuskaat, peterselie, bonenkruid, dragon, tijm, kurkuma, vanille, wintergroen, en duizendblad.

Katten verjagen met water

De bekendste manier om van katten af te komen is ze misschien wel met water af te spuiten. Maar dit is niet de meest effectieve manier om katten uit uw tuin te houden. U kunt immers niet altijd voorbereid zijn met de tuinslang. Sommige tuinsproeiers reageren op beweging, maar katten zijn slim genoeg om ze te ontwijken. U zult de sproeier dus moeten verplaatsen. En als je dat vaak genoeg doet, leren ze misschien om weg te blijven.

Kattenschrik korrels

Mocht u zich ondanks al deze tips toch nog ergeren aan katten in uw tuin, dan is er nog een methode om van katten uit uw tuin af te komen. Kattenverschrikkingspoeder is de oplossing. Dit zijn weerbestendige poeders die een onaangename geur hebben voor katten. De geuren worden gewonnen uit plantenextracten, dus ze zijn veilig voor andere dieren en planten. Strooi kattenverschrikkingspoeder op verschillende plaatsen in uw tuin. Denk vooral aan de paden die katten meestal volgen in uw tuin. De katten hebben even tijd nodig om een verband te leggen tussen de onaangename geur en de plaats, maar uiteindelijk zullen ze beseffen dat de geur alleen specifiek is voor deze plek en zullen ze er niet meer graag naartoe gaan. Opmerking: Katten met niesziekte kunnen een zeer slecht reukvermogen hebben. Voor die katten werkt het poeder misschien niet goed.

Katten uit de tuin?

Wij hopen dat u met deze tips van het kattenprobleem in uw tuin af kunt komen. U moet altijd proberen te communiceren met de eigenaar van het dier en uitleggen waarom hij de kat niet meer naar buiten moet laten gaan. Maar als u hem niet kunt overtuigen, dan kunt u hem altijd vragen om wat katvriendelijke planten te kopen en een kattenbak in zijn tuin te bouwen.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *