Kat weren uit tuin

kat weren uit tuin

Om de overlast van katten en eventuele andere ongewenste dieren in huis te voorkomen, verwijderen we ze uit de tuin. We kunnen muizen en vogels bestrijden met insecticide sprays. We kunnen katten bang maken en katten schijnen niet van ultrasone geluid te houden. Als dat niet werkt, kunnen we vergif gebruiken. Dit zijn allemaal middelen tegen katten.

Mensen zijn soms boos op de buren als ze zien dat deze toevallige voorbijganger de tuin als kattenbak gebruikt, maar het is heel normaal dat dit gedrag in de natuur voorkomt. De oplossing is om samen met de katteneigenaar een manier te vinden voor dit soort situaties.

Behalve dat u te maken heeft met kattenbakvulling, kunt u niet voorkomen dat uw tuin als toilet wordt gebruikt. Katten doen hun behoefte graag in losse aarde en op strategische plaatsen. Kattenpoep in uw tuin kan schadelijk zijn voor uw huishouden en is niet veilig voor kinderen of of zwangere vrouwen. Allemaal redenen om uw kat binnenshuis te houden, zodat hij zijn uitwerpselen niet op uw gazon achterlaat. Ook geeft het een onaangename geur.

Aantal tips om katten overlast te bestrijden

– Boven- of onderaan: Het is veel moeilijker om gaas aan de onderkant van uw heg (diagonaal) te bevestigen om te voorkomen dat katten die hun weg naar de tuin vinden, eruit komen dan aan de bovenkant.

– Bodembedekkers moeten in een tuin worden ingebouwd. Katten willen meestal niet poepen op plaatsen waar ze niet goed kunnen begraven. Daardoor wordt de kans groot dat deze nette beestjes wegblijven.

– Laat ze geen drollen maken van kleverige takken of ondiep begraven kippengaas, zelfs niet als je hun plannen kent. En doe een deksel op de zandbak.

– In klimaten waar u geen katten wilt, is het een goed idee planten te hebben die katten onaangenaam vinden ruiken. Bepaalde planten vinden katten vies.

– Het creëren van een kat-prof zone.

– Het is zomer en je zit lekker buiten? Dan kun je een plantenspuit of waterpistool in de aanslag houden. Zorg ervoor dat je de planten besproeit, en loop er dan niet langs want ze doen’

Hoe kan ik voorkomen dat katten mijn planten opeten?

Verleid niet

Katten zijn zulke goede klimmers dat het moeilijk is om ze uit uw tuin te houden. Met gaas en planten kan worden voorkomen dat ze een heg, hek of poort beklimmen.

Om katten uit uw tuin te houden, kunt u ervoor zorgen dat er geen gemakkelijk te beklimmen barrière is om uw tuin in te komen door kippengaas rond de rand of een heg te wikkelen. Zorg er ook voor dat planten bij de ingang van uw tuin geen stekels hebben.

Maak een onvriendelijke tuin en een tuin met rust voor het aantal katten overlast.

Katten vinden het leuk om hun uitwerpselen te begraven; ze willen echter niet dat hun uitwerpselen begraven worden op plaatsen waar ze niet kunnen graven en begraven. Uw tuin wordt minder aantrekkelijk als u planten dicht op elkaar zet en grond kiest die geen water vasthoudt, waardoor het voor katten moeilijk wordt om te graven. Zorg er ook voor dat uw zandbak een deksel heeft, zodat katten

Als er nog grond over is, stamp die dan aan en gebruik takken waarop u spiesen hebt gestoken, zodat de grond niet meer zacht genoeg is voor katten om erin te sporen, en de kat kan zien dat hij eruit moet of anders in de grond vast komt te zitten. Om plaatsen te creëren die ze onmogelijk kunnen zien, kunt u kippengaas gebruiken in een rechte lijn vanaf de grond of de zijkant van een schutting.

Welke planten vinden katachtigen vies ruiken

Met behulp van planten kunt u de kat in kwestie makkelijk uit uw tuin houden. Katten ruiken normaal niet graag aan planten vanwege bepaalde geuren.

Voorbeelden van planten zijn: ooievaarsbezem, vuurwerkplant, citroenverbena, alsem, pyrethrum, citroentijm, geranium, munt, kattenpis, goudsbloemen, lavas, bonte houttuynia en de Dianthus deltoides. Ook stekelige planten kunt u in uw tuin plaatsen. Dit zijn voor katten echt geen geliefde planten.

Katteneigenaars kunnen ook citroenschil, peper, geur van knoflook en hertshoornolie gebruiken om katten te verjagen uit hun eigen tuinen en erven.

Water en lawaai

Katten hebben een hekel aan water. Er zijn verschillende apparaten om katten af te weren. Sommigen gebruiken een apparaat met een sensor erop die water sproeit op het moment dat een dier zijn terrein betreedt. U kunt het kopen in de dierenwinkel. U kunt ook geluid gebruiken om katten af te schrikken. Het is onschadelijk voor de kat. Ook is het een milieuvriendelijke manier en diervriendelijke methode.

Chemische bestrijding

Pesticiden worden vaak verkocht voor katten en is een effectief middel. Alleen die met een vergunning is echt een effectieve methode tegen katten. Koop nooit producten die niet zijn toegelaten, en zorg voor een lijst van de ingrediënten. U kunt ook nagaan of het bestrijdingsmiddel mogelijk geregistreerd is tegen de plaag in kwestie. Dit is vaak te vinden op de lijst van toegelaten producten.

Pesticiden zijn vaak goedgekeurd voor specifieke soorten. Twijfelt u met welke plaag u te maken heeft? Dan kunt u voor advies contact opnemen met het Kennis-en Adviescentrum (KAD).

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *