Perzische kat

perzische kat

De waardige en lieve Perzische kat staat ook bekend als bescheiden. Met hun korte snuit en ook vooral platte snuit ziet de pers kat er niet alleen prachtig uit.

Hoewel het Iraanse volk over het algemeen redelijk relaxed is, hebben ze ook een koninklijke uitstraling. Ze sissen of krabben misschien niet als ze last hebben van luidruchtige kinderen of huisdieren, maar ze worden grimmig en stil als ze een beetje geïrriteerd zijn.

Degenen die de kat echter behandelen met de waardigheid en zachtaardigheid die hij verdient en niet meer – zullen er geen vriend voor terugkrijgen die niet teruggeeft of zelfs maar geeft om wat er gebeurt. Hij is misschien de juiste kat voor uw gezin, als u plaats heeft voor een knuffelige penvriend.

perzische kattenras

Het is belangrijk om te onthouden dat katten van elk ras gezondheidsproblemen kunnen hebben en dat sommige van hen jong kunnen sterven vanwege hun genetische aandoening. Een goed huisdieren verzekeringsplan kan u helpen zich voor te bereiden op het onvermijdelijke en uw kat helpen een comfortabel, gezond en gelukkig leven te leiden. Klik hier voor een huisdieren verzekering voor uw Perzische.

Perzische kat Raskenmerken

Perzische kat Vitale statistieken:

Kleur: Er zijn meer dan 50 kleurvariaties van Perzen, waaronder chocolade, blauw, crème, zwart en wit.

Vacht:Langharig en zwaar verharend. Heeft elke dag een zorgvuldige verzorging nodig en zelfs af en toe een bad of douche.

Levensduur: ongeveer 10 tot 15 jaar. In extreme gevallen: leeftijd 20 tot 30 jaar.

Geschiedenis van de Perzische kat

Een Pers is een langharige kat met een aangenaam uiterlijk. Perzische katten zijn afkomstig uit Perzië, dat later bekend stond als Iran. Het opvallende uiterlijk van de kat is waarschijnlijk ontstaan als gevolg van natuurlijke mutaties, maar Perzen werden waarschijnlijk beroemd toen ze samen werden gefokt met andere gebogen katten, waaronder Schotse, weelderige en Russische. Hun opvallende uiterlijk is sindsdien uitgegroeid tot een caleidoscoop van kleuren, en gevarieerde tinten zijn onder andere effen, tweekleurig en lavendel.

Vanaf het einde van de 19e eeuw werden mooie katten populair. Verschillende lokale nieuwe, elk gespecialiseerd in specifieke rassen die erg populair zijn in Europa, waaronder de Vlaamse Reus, LaPerm, Barbet en andere Europese katten. Ze stonden bekend als Oriental of Oriental Longhair en werden een populair ras in het Victoriaanse tijdperk. De katten vonden stijl en cachet omdat ze de huisdieren waren van de koningin van Engeland. Hoewel het onduidelijk is hoe lang Perzische katten zeldzaam waren in de Verenigde Staten, is het niet definitief bekend of ze daar in de 19e eeuw populair begonnen te worden. Hoe dan ook, ze werden ooit in de mode

Door selectief fokken begonnen kattenliefhebbers de Perzische kat te vormen tot zijn huidige uiterlijk. Ze experimenteerden om katten te fokken met een ronde kop, stompe neus en mollige wangen. Maar de Perzen waren nooit zo populair als de Angora’s, die in een paar generaties begonnen te kijken en ronder werden. Na nog een paar generaties kregen de Perzen zelfs nog langere benen en sneden ze meer haar van hun staart af dan Angora’s. Hun groei van aanhoudend haar is geweest

Perzen zijn het meest geliefde kattenras ter wereld, alleen ontsierd door hun oranje pigmentatie. Geselecteerde F1-kruisingen van Perzen en Maine Coons die in het begin van de 20e eeuw werden opgericht, werden dominante commerciële rassen. In de jaren negentig hadden Perzen de Maine Coons vervangen als het meest favoriete ras in de Verenigde Staten.

Maat van de Perzische kat

Dit is een middelgrote kat die tussen de 7 en 12 pond weegt, meestal geassocieerd met Perzische katten.

Persoonlijkheid van de pers kat

De Perzische kat is begeerd door mensen die van katten houden en graag verwend worden, maar kan af en toe bedriegen op de loyaliteitsafdeling. Verlegenheid kan de kat moeilijk te socialiseren maken, en verlegen mensen zijn soms wars van het aaien van een kat. De kat vindt het heerlijk om op schoot te zitten met een rustgevende hand die door zijn vacht beweegt, wat kan leiden tot huidgeur. Perzen zijn aanhankelijke katten, maar zijn selectief en gereserveerd in herstel. Ze zijn meestal beleefd tegen mensen die aardig zijn, maar zijn voorzichtig met het teruggeven van vriendelijkheid en gaan spaarzaam achter potentiële bezoekers aan. Vrienden die graag hun kittens aaien, kunnen een

Perzen missen de mannelijkheid van sommige katten. Ze zijn niet gewend aan een comfortabele omgeving, ze geven de voorkeur aan een rustige omgeving waar niets verandert. Hoewel ze luidruchtig zijn, weten ze niet hoe ze zichzelf moeten uiten en zijn ze voor niemand goed. Met zachte, expressieve ogen en een stem die als geruststellend wordt omschreven, laten de Perzen hun actieve behoeften weten: regelmatige maaltijden, kleine spelletjes met een muis of veren speelgoed en veel genegenheid, waarmee ze terugkeren. Dit is een kat die graag de vrijheid zou hebben om in uw huishouden rond te dwalen, uw gordijnen op te klimmen en zijn aanwezigheid bekend te maken aan uw buren. Hij vindt het ook leuk om je leven in het algemeen te observeren; dit niveau van speelsheid is echter ongebruikelijk voor deze kat, aangezien Perzen over het algemeen een zeer rustige soort zijn, in tegenstelling tot cobby kattenrassen.

perzische kat wit

Gezondheid van een pers

Volgens een rapport van juli 2017 hebben zowel raskatten als katten van gemengde rassen consequent last van een aantal veelvoorkomende gezondheidsproblemen, meestal gerelateerd aan hun gezichtsstructuur. Perzen hebben een hogere incidentie van potentiële gezondheidsproblemen, zoals verschillende afwijkingen van het gezichtsvermogen, en het is moeilijk om genetische tests op hen uit te voeren. Maar als u op zoek bent naar bepaalde functies omdat:

Soms voorkomende aandoeningen die het gevolg zijn van de allergische en immuunreactie van het lichaam bij blootstelling aan allergenen, giftige stoffen uit de omgeving of zware metalen zijn: Ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt door vernauwde neusgaten Tand afwijkingen, wat betekent dat de tanden niet goed in elkaar passen Overmatige tranenvloed Oogaandoeningen zoals kersenoog en entropion Hittegevoeligheid Polycystifka-ziekte

U moet er altijd voor zorgen dat u een fatsoenlijke huisdieren verzekeraar in gedachten heeft om u te helpen voorbereid te zijn op eventuele problemen die uw Perzische zou kunnen hebben. Klik hier voor meer informatie over huisdieren verzekeringen en om een goede Perzische verzekeraar te vinden.

Zorg van de pers kat

De meeste verzorgers erkennen de noodzaak om een Perzische kat te borstelen en te verzorgen. De epische lengte van de vacht vereist dagelijks borstelen en een grondige reiniging, en elke maand schoonmaken is een goed idee.

Zwerfvuil kan een groot probleem zijn waarvan velen denken dat ze er geen tijd, geld en moeite in kunnen of willen investeren. Ze moeten vaak de klas overslaan om te douchen, televisie gaan kijken of huiswerk maken om te acclimatiseren aan het nieuwe materiaal, en afzien van het schoonmaken van de kattenbak, wat kan leiden tot opeenhoping van ziekten.

Een droge neus is een probleem bij de Cavalier King Charles Spaniels. Ze kunnen frequente neusbloedingen krijgen als ze niet goed worden verzorgd. Reinig en scrub de tanden om tandvleesaandoeningen te voorkomen en laat uw pup af en toe poetsen. Wekelijks poetsen is het beste, maar een keer per maand is nog altijd beter dan helemaal niets.

Perzen zijn goed voor het binnenleven. Het zijn geen scrappers en zouden het niet goed doen tegen andere katten, honden, coyotes of de gevaren waarmee katten buitenshuis worden geconfronteerd. Hun vacht is geen plukje vuil, bladeren en stickers, dus een Pers naar buiten laten is veel meer dan een hoop extra verzorging. Een Perzische binnen laten buiten is erg riskant, aangezien het om gestolen huisdieren gaat. Per slot van rekening zal iemand die een verse kat nodig heeft om de kruidenierswinkel op de hoek te zoeken voor een maaltijd, er niet om geven als het kieskeurig is over de kat. Daarentegen zijn er Craigslist-type

Vacht markeringen en verzorging Er zal een vachtkleur en verzorging zijn

De Perzische heeft een onderscheidend uiterlijk. Het hoofd is groot en rond, de ogen zijn groot en rond, de neus is kort, het gezicht is vol, de oren zijn klein en rond. De Perzische heeft een opvallend gedrongen lichaam, dat over het algemeen kort maar robuust is. De schouders van dit ras zijn relatief groot en de kat zou met een welkomstuitnodiging moeten komen. Ze hebben meestal de neiging om uit de meeste kattenrassen te komen met slanke voeten en benen. Lang en sterk, hun poten zijn bijzonder geschikt om te wandelen en rennen.

Een verklaring voor hoe het uiterlijk van een hond in zijn respectieve regio wordt gevormd, is een groeiend onderzoeksgebied. Een lange, dikke, glanzende vacht met een fijne textuur, die soms is getint met een zilvergrijze kleur, maakt het uiterlijk van de Perzische hond compleet. Het is aanwezig over het hele lichaam, van de zijkanten en achterpoten tot lange vacht tussen de voorkant

perzische kat uiterlijk

Een verklaring voor hoe het uiterlijk van een hond in zijn respectieve regio wordt gevormd, is een groeiend onderzoeksgebied. Een lange, dikke, glanzende vacht met een fijne textuur, die soms is getint met een zilvergrijze kleur, maakt het uiterlijk van de Perzische hond compleet. Het is aanwezig over het hele lichaam, van de zijkanten en achterpoten tot lange vacht tussen de voorkant

Perzen kunnen verschillende ‘looks’ hebben. Sommige staan bekend als “peke gezichten” en hebben een extreem plat gezicht. Helaas kan dit je ademhalingsproblemen geven als ze ervoor kiezen om het te behouden. Het “poppengezicht” Perzisch, aan de andere kant, gezichten zouden meer “ouderwets” zijn met een gezicht dat niet zo plat is als andere typen.

Perzen van alle strepen vallen op met hun eigen variëteit aan vachtkleur en patroon. Creëer zeven effen kleurverdelingen – wit, blauw, zwart, rood, crème, chocolade en lila- plus de zilveren en gouden afdelingen van chinchilla, gearceerde zilveren en gouden chinchilla en blauw gearceerde zilver of goldmedan; evenals de schaduw-, rook-, tabby-, calico-, particolor- en bicolor-afdelingen. Bij ons zou deze verhouding maar door kunnen gaan! Het is echter ongebruikelijk voor mensen om de vele manieren te controleren waarop kleur het uiterlijk van een Pers domineert. Oogkleur is gerelateerd aan vachtkleur. Witte Perzen hebben bijvoorbeeld donkerblauwe of schitterende koperen ogen; andere effen gekleurde Perzen

perzische kat persoonlijkheid

Kinderen en andere huisdieren met een Perzische kat

Neo-Perzen kunnen zich vermaken met andere honden, maar ze moeten degenen vermijden die ruw zijn in hun interacties of die hen achtervolgen. Ze zullen niet veel plezier beleven aan het rondscharrelen rond soortgelijke dieren.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *