Draagtijd Hond

draagtijd hond (1)

Hoelang is de draagtijd van een hond gemiddeld

De draagtijd van honden varieert naar gelang van ras en grootte. Een Duitse herdershond heeft ongeveer 10 maanden nodig; een Duitse Dog ongeveer 16,5 maanden; een Labrador Retriever 14 maanden; een Chihuahua 4 maanden; een Pekingees 3 maanden; een Shih Tzu 2 maanden; een Maltezer 1 maand; een Yorkshire Terrier 7 dagen; een Teckel 5 dagen; een Poedel 2 dagen; een kat 11 dagen; een konijn 21 dagen; en een cavia 60 dagen.

Haal de juiste spullen in huis bij een zwangere hond.

Het belangrijkste dat je moet weten over het opvoeden van honden is dat je ze alles moet geven wat ze nodig hebben om te overleven en te gedijen. Je moet ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen in hun omgeving. Als je dit niet doet, zullen ze zich niet veilig en zeker genoeg voelen om een band met je op te bouwen. Ze zullen gestrest en angstig worden. En u zult eindigen met een hond die niets wil leren. Dus, wat zijn de dingen waar je je op moet voorbereiden als je je puppy mee naar huis neemt?

1. Een bench. Krattraining is een van de beste manieren om uw hond te leren hoe hij zich moet gedragen in de buurt van mensen. Wanneer u uw puppy in zijn bench stopt, zal hij leren dat alleen zijn oké is. Hij zal de bench gaan associëren met ontspanning en veiligheid.

2. Voedsel- en waterbakken. Zorg ervoor dat er altijd voer- en waterbakjes beschikbaar zijn. Honden moeten regelmatig eten en water drinken is essentieel voor een goede gezondheid.

3. Speelgoed. Houd voldoende speelgoed voor uw huisdier beschikbaar. Puppy’s houden van spelen. Ze kauwen graag op verschillende voorwerpen, zoals botten, touw en rubberen ballen.

4. Leiband. Uw hond heeft een riem nodig. De meeste rassen hebben regelmatige wandelingen nodig om fit te blijven. Neem hem elke dag mee naar buiten en laat hem rondrennen terwijl u geniet van uw ochtendkoffie.

5. Verzorgingsspullen. De hond verzorgen is noodzakelijk. Zorg ervoor dat u een aantal tondeuses, nageltrimmers en kammen beschikbaar heeft voor uw huisdier.

6. Vaccins. Laat uw hond inenten tegen ziektes als parvovirus, distemper, adenovirus, rabiës, Bordetella en hondenhoest. Deze vaccinaties zijn zeer belangrijk.

De bevruchting van de teef – draagtijd hond

De menstruatiecyclus van een hond duurt gewoonlijk ongeveer drie weken. Bij honden begint de cyclus met een toename van de seksuele eetlust, gevolgd door vaginale afscheiding. Dit wordt proestrus genoemd. Als u bloed in de urine, ontlasting of speeksel opmerkt, raadpleeg dan onmiddellijk uw dierenarts.

Tijdens de proestrus beginnen de eierstokken oestrogeen en progesteron te produceren. Progesteron stimuleert de samentrekkingen van de baarmoeder, waardoor de baarmoederhals verwijdt en de vagina zich vult met vocht. Tegelijkertijd produceren de eierstokken grote aantallen follikels. Dit zijn eicellen die zich zullen ontwikkelen tot embryo’s. Als de hond in deze fase gedekt wordt, rijpt het embryo snel en nestelt het zich in de baarmoederslijmvlies.

Na de ovulatie scheurt de follikel, waardoor de eicel vrijkomt. De wand van de follikel valt uiteen, waardoor de eicel via de eileider naar de baarmoeder kan lopen. Een paar uur later komt het sperma het baarmoederhalskanaal binnen en zwemt de eileider in om het eitje te ontmoeten. Ze smelten samen en de zo ontstane zygote beweegt zich langs de eileider naar de baarmoeder.

Als er geen bevruchting plaatsvindt, ontaardt de eicel en wordt hij binnen 24 uur uit het lichaam verwijderd. Als er wel een bevruchting plaatsvindt, beweegt de zygote verder door de eileider en bereikt het einde van de eileider waar het zich vasthecht aan de baarmoeder. Daar ontwikkelt de zygote zich tot een blastocyste. Na vier tot zes dagen nestelt de blastocyste zich in het baarmoederslijmvlies en vormt een placenta.

Het implantatieproces duurt enkele dagen. In die tijd wordt het baarmoederslijmvlies dikker, waardoor het embryo zich moeilijk kan hechten. Als de zwangerschap normaal verloopt, vervelt het baarmoederslijmvlies en begint de menstruatie.

Van embryo tot puppy

In de eerste twee weken van de dracht van een hond worden de organen van de pup gevormd. In de daaropvolgende weken worden ze groter en sterker en beginnen ze op puppy’s te lijken. Deze ontwikkelingen vinden plaats onder invloed van hormonen van de moeder. Ze kunnen haar ziek doen voelen en haar eetlust verminderen.

Hoe groter de foetus wordt, hoe minder ruimte hij in de buik van de moeder inneemt. Dit kan leiden tot een kleinere eetlust.

zwangerschap hond vasttellen

Echografieën worden gebruikt om na te gaan of een vrouwelijke hond drachtig is. Een dierenarts doet dit door een sonde in haar baarmoeder te plaatsen. Op echo’s is te zien wat er in de baarmoeder zit.

Als uw hond drachtig is, kan de dierenarts zien hoe ver ze is. Ze kan ook zien of de baby leeft.

De dierenarts kan op zijn vroegst 28 dagen na de dekking een echografie maken. Soms duurt het echter langer.

Draagtijd hond de aantal foetussen

Uit een recente studie, gepubliceerd in het Journal of Veterinary Internal Medicine, blijkt dat dierenartsen het aantal foetussen in de baarmoeder van een hond niet nauwkeurig kunnen schatten aan de hand van een echografie alleen. Onderzoekers ontdekten dat een enkel echogram onnauwkeurige informatie kan geven over het aantal foetussen. In feite is er geen manier om precies te weten hoeveel foetussen er in de baarmoeder van een hond aanwezig zijn.

De onderzoekers gebruikten een steekproef van 40 honden en vergeleken het aantal foetussen dat tijdens het echografisch onderzoek werd vastgesteld met het aantal foetussen dat werd vastgesteld toen de honden werden geëuthanaseerd. Zij ontdekten dat het gemiddelde verschil tussen de twee aantallen 2,7 foetussen was. De onderzoekers stelden echter ook vast dat bij sommige honden de foetussen tweemaal werden geteld, terwijl bij andere honden helemaal geen foetussen werden geteld.

Hoeveel puppies krijgt een hond?

Als u zich afvraagt hoeveel pups uw hond kan krijgen, is het belangrijk dat u dit aan de dierenarts vraagt. Er zijn namelijk verschillende factoren die de grootte van een nest beïnvloeden. Sommige honden produceren één pup, terwijl andere tot wel 15 pups kunnen baren. Van enkele rassen, zoals Yorkshire terriers, is bekend dat ze meerdere nesten per jaar krijgen.

De gemiddelde hond baart gewoonlijk ongeveer vijf pups per jaar. Sommige grote rassen, zoals Duitse Doggen, kunnen echter wel 10 pups krijgen.

Bevalling van uw hond

De gemiddelde duur van de dracht bij honden is 63 dagen. Honden gaan ongeveer 63 dagen na de bevruchting bevallen. Een pup begint gewoonlijk binnen 24 uur na de geboorte tekenen van leven te vertonen. Het duurt echter een paar weken voordat de moeder volledig hersteld is van de bevalling. Gedurende deze tijd heeft de pup constante zorg en aandacht nodig.

Het lichaam van een drachtige hond ondergaat vele veranderingen. Haar maag zwelt op en haar eetlust neemt toe. Ze wordt rusteloos en nerveus en haar ademhaling wordt sneller. Bovendien stijgt de hoeveelheid bloed die naar haar baarmoeder stroomt. Hierdoor wordt haar staart groter en moeilijker te kwispelen.

Als de dracht van uw hond langer duurt dan normaal, moet u onmiddellijk met haar naar de dierenarts. Uw dierenarts zal uw hond onderzoeken en bepalen of de bevalling ophanden is. Als uw hond tekenen van bevalling vertoont, zal hij of zij een keizersnede uitvoeren. U kunt hier meer lezen over de bevalling van een hond.

Puppy’s chippen

De Duitse Kennel Club (GKL) heeft maandag aangekondigd dat zij vanaf 2022 een verplichte chipimplantatie voor honden zal invoeren. Dit betekent dat elke puppy die na 1 januari 2022 geboren wordt, onder algehele verdoving een microchip geïmplanteerd moet krijgen. Fokkerijeigenaren moeten zich bij de GKL laten registreren, ook als zij al geregistreerde honden hebben. Zij moeten dan een onlineformulier invullen en een vergoeding van 25 euro per hond betalen. Eigenaars die in gebreke blijven, riskeren boetes die kunnen oplopen tot 1 500 euro. De chips bevatten gegevens over de eigenaar, waaronder contactgegevens, ras en geslacht. Bij de registratie stemt de eigenaar ermee in dezelfde informatie te verstrekken aan dierenartsen en kennels.

Daarnaast heeft de GKL een nieuwe regel ingevoerd met betrekking tot de registratie van raszuivere dieren. “Raszuivere honden worden nu beschouwd als honden waarvan de ouders tot hetzelfde stamboek behoren,” legt Dr. Christian König, hoofddierenarts bij de GKL, uit. “Dit omvat zowel kruisingen als stambomen.” Hij voegt eraan toe dat er geen uitzonderingen op deze regel zijn. Een stamboom beschrijft de genealogie van een bepaald ras. Rashonden worden vaak gefokt om specifieke eigenschappen te verkrijgen, zoals grootte of vachtkleur. Maar het fokken verloopt niet altijd volgens plan. Soms heeft een ouderdier bijvoorbeeld een fout. Of lijdt het nageslacht aan erfelijke ziekten. Zulke gevallen worden vastgelegd in stambomen. Als een hond een van deze gebreken blijkt te hebben, kan hij niet als raszuiver worden geregistreerd.

De GKL heeft ook een lijst gepubliceerd van rassen die door deze wijziging worden getroffen. Het gaat om de volgende rassen: Beagle, Bichon Frise, Border Collie, Bulldog, Teckel, Dalmatiër, Engelse Setter, Fox Terrier, Golden Retriever, Havanezer, Ierse Setter, Labrador Retriever, Maltezer, Dwergpinscher, Mopshond, Rottweiler, Shetland Sheepdog, Shih Tzu, Standaard Schnauzer, Tibetaanse Spaniël, Weimaraner, Welsh Springer Spaniël, Yorkshire Terrier en Draadharige Pointing Griffon.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *