Blauwe Tong Hond – 9 Honden Soorten Met Blauwe Tong

blauwe tong hond

9 hondenrassen met blauwe tong

Wanneer uw hond dit doet, geeft hij met zijn ogen aan dat u een beetje dichterbij moet zijn. Nee, dichterbij. Een klein beetje dichter bij….
Kortom, dit is iets dat zou moeten brengen

Hoe, verwachtte je dat je gezicht gelikt zou worden?

Hoewel het een beetje verrassend is, zo niet iets om om te lachen, dat uw hond zoveel tijd zou besteden aan het likken van uw gezicht en het proberen om genegenheid te tonen, wat misschien verrassend is, is wanneer u de tong van uw hond ziet … en deze is blauw.

Niet alle honden kunnen echter blauwe tongen hebben, en hoewel wetenschappers niet zeker weten waarom dat fenomeen bij sommige honden voorkomt, zijn ze er zeker van dat het de dieren veel schattiger maakt als hun tong blauw wordt. Lees in dit artikel meer over de rassen met de meeste kans op blauwe tong. #Welke Hondenrassen?

De negen hondenrassen met blauwe tong:

1. Chow Chow

Dit is een ras dat het meest bekend staat om zijn blauwe tong en het is ook een van de oudste rassen die er bestaan. Is dit tong feit gerelateerd aan die twee? Er is geen redenering bekend achter deze overlevering, aangezien deze al eeuwenlang is doorgegeven.

We weten nu dat de voorouders van de Chihuahua een gemeenschappelijke voorouder deelden met de volgende op onze lijst.

2. Shar Pei

Een ander Chinees ras, dit nest is meer bekend om zijn rimpels dan om zijn tongen, en de tonglikkers variëren over het algemeen van bruin tot groen.

Sommige academici denken dat zowel Shar-pei als Chow Chows afstammen van Tibetaanse wolven. Ze denken dat dit de blauwe tongen zou kunnen verklaren, maar we zijn er niet zeker van dat dit betekent dat je ze niet voor de gek moet houden, maar houd dat in gedachten. Kennis met content van topkwaliteit is altijd goed, check it out.

3. Rottweiler

Niet alle Rottweilers hebben overdreven roze tongen en stijve tongen met bruine of zwarte vlekken komen vaker voor. Het is echter niet ongewoon om een ​​Rottweiler te zien met een volledig blauwe tong. Deze tongkleur is relatief gemakkelijk te herkennen omdat anderen hem van een afstand kunnen zien

Deze pups zijn fantastische waakhonden, dus als je van plan bent in te breken in een huis met een dienstdoende Rottie, moet je jezelf afvragen of die plekken gewoon bloed zijn van de laatste man die probeerde in te breken…

4. Duitse herder

Tinten blauwtongen komen vrij vaak voor bij Duitse herders, maar worden zelden opgemerkt. Mensen interpreteren deze vlekken vaak als patronen of vreemde tatoeages die de bovenlip van de hond sieren.

Sommige mensen hebben verf in hun haar omdat het de kleur van hun haar naar voren brengt. Deze pigmentconcentraties zijn onschadelijk als ze deel uitmaken van de kleurpatronen van het haar, maar als ze zich later in het leven vormen, kan dit een teken van een ziekte zijn. Raadpleeg onmiddellijk uw dierenarts als ze geen deel uitmaken van de normale haarkleur van het haar.

5.Akita

Akita’s staan ​​bekend om hun lange, dunne en slappe staarten, dus het is niet onverwacht dat ze ook slappe tongen zouden hebben. Blauwe tongen zijn zeldzaam, maar we dachten zeker dat een vlek hier en daar niet zo vaak voorkwam.

Deze hond heeft meestal de neiging om aanhankelijk te zijn met familieleden, maar meer nog met dierbaren. Aan de andere kant, stel mensen teleur als je merkt dat een bulldog hen lastigvalt. Ondanks hun intimiderende uiterlijk zijn het over het algemeen vriendelijke honden en zullen ze gemakkelijk vrienden zoeken.

6. Tibetaanse Mastiff

Ondanks de naam ‘zwarte tong’ hebben deze enorme hoektanden zelden blauwe tongen, maar vlekken zijn ook erg opvallend. De ontblote tong is meer zo groot als een van die miniatuurhonden; ze hebben niet de neiging om te groeien met de meer middelgrote tongen die de meeste honden hebben.

Dit is een andere soort die waarschijnlijk afstamt van Tibetaanse wolven, dus we moeten ons afvragen of Tibetaanse wolven ook worden gekenmerkt door blauwe tongen. Wat denk je? Kijk je mee en rapporteer je aan ons?

7. Bordercollie

Als Border Collies met Shelties fokken, is een van de hondenrassen de theekoppoedel. Deze honden hebben vaak geen roze tongen, maar ze hebben wel tongen die blauw lijken. Ut-eigenaren weten waarschijnlijk dat de tongen van deze honden roze zullen lijken als ze door hun ouders worden gefokt.

Hoe dan ook, deze honden zijn zo slim, een blauwe tong kan een goede zaak zijn.

8.Koreaanse Jindo

Deze honden zijn meestal puppy’s met een zwarte of chocoladetong. Het zijn geweldige jachthonden en ze zijn goed in het vormen van diepe emotionele banden met hun baasjes. Als gevolg hiervan, als uw hond een blauwe tong heeft, kunt u zijn tong één keer zien elke keer dat u door de deur loopt. En dat ziet er inderdaad indrukwekkend uit!

9. Pommerian

Helaas zijn zwarte tongen helaas zeldzaam bij dit ras. Toch hebben degenen die er een hebben meestal een duidelijke donkere tint dan een karakteristieke blauwe. Deze hond heeft niet de dodelijke kenmerken van alle blauwe honden, dus dat is een lichtstraal over de reden waarom zwarte tongen voorkomen.

Een nadeel van deze grote, sterke honden is dat ze zeer wantrouwend zijn tegenover vreemden. Ze weten dus niet dat ze een indringer niet fysiek kunnen schaden tijdens een huisinvasie.

Voel je een beetje blauw

Als je niet bereid bent om het geld uit te geven aan een menselijke tong voor honden, overweeg dan om een ​​blauwe tong te krijgen. Alle honden zijn geweldig, en ze zouden niets liever willen dan dat je ze in je gezicht laat bijten en de tong door je poriën laat likken.

Maar onthoud dat de blauwe tong van uw hond alleen acceptabel is als deze vanaf de geboorte wordt geassocieerd. Als uw hond met een gewoonlijk roze tong begint te verkleuren van de tong, moet u hem onmiddellijk naar een dierenarts brengen.

Anders lijkt echter niemand volkomen normaal voor hen, en ze hebben allemaal een standaard hondenadem.

, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *