ChemischeCastratie Hond

chemische casteren hond

Lees verder om alles te weten te komen over het implantaat voor chemische castratie voor honden, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voor uw huisdier.

Voor honden kan er meer dan één manier zijn om een ​​reu te castreren. Chirurgische castratie is niet permanent, maar u kunt de grote medische procedure doorlopen om tijdelijk enkele hormonen van de man af te scheren. Er is echter een nieuwe optie voor je mannelijke vriend. Een chemische castratie kan in enkele weken worden geactiveerd door een klein kapsel onder de huid. Lees meer over Suprelorin, het castratie-implantaat voor honden, en kijk of dit de juiste optie is voor uw buddy.

Waarom een ​​reu castreren?

Wanneer ze niet worden gecastreerd, kunnen reuen zowel sperma als testosteron produceren. Daarom zijn ze vatbaar voor enkele ongewenste gevolgen als ze niet worden gecastreerd. Tests uitgevoerd tijdens het onderzoek bij Comparative Boston Animal Health hebben uitgewezen dat deze mannetjes 9 keer zoveel testosteron produceren in regio’s buiten de testikels dan zij doen

Puppy’s – u kunt een onverwacht kleinkind krijgen als uw hond oversekst wordt achtergelaten. Overbevolking en welzijnsproblemen – sommige mensen kunnen of willen helaas niet voor nieuwe puppy’s zorgen. Gedragsproblemen – zoals wippen, markeren met urine, agressie en weglopen. Medische problemen – zoals teelbalkanker, prostaataandoeningen en spinale aandoeningen gedurende de levensduur van een hond.

Om hun reuen te castreren, kunnen mensen een operatie ondergaan om de testikels te verwijderen of medicijnen gebruiken die de productie van hormonen blokkeren die seksuele interesse en ander gedrag bij mannen stimuleren.

Is chemische castratie een behandeling voor honden? Wat is chemische castratie bij honden en hoe werkt het?

Chemische castratie voor honden is een tijdelijke castratie mogelijkheid die wordt uitgevoerd met een Suprelorin-implantaat. Uw dierenarts kan dit onder de huid van uw hond implanteren in een proces dat vergelijkbaar is met microchips. Het is relatief pijnloos en vereist, in tegenstelling tot chirurgische castratie, geen verdoving.

Je kunt het implantaat zien als een kleine pil – het wordt gewoon “door de huid” ingenomen in plaats van door te slikken. Eenmaal daar zal het Suprelorin-implantaat in de loop van de tijd langzaam Deslorelin afgeven – dit is het actieve ingrediënt dat de functie van de hypofyse-gonadale as onderdrukt. In normaal Engels is dat het deel van de hersenen dat het voortplantingssysteem aanstuurt. Zolang Deslorelin aanwezig is en vrijkomt in het lichaam van uw hond, blijft uw hond onvruchtbaar.

Hoe lang duurt het voordat Suprelorin werkt?

Volgens de fabrikant van het implantaat duurt het meer dan een maand voordat het voor het eerst wordt geïmplanteerd. Om deze reden is het belangrijk dat eigenaren hun reuen in deze tijd uit de buurt houden van loopse teefjes.

Hoe lang duurt chemische castratie bij honden?

Het wordt aanbevolen dat uw hond ten minste 6 maanden na het eerste jaar van de behandeling nog een implantaat krijgt. Aangezien de behandeling bij uw vaardigheidshond 6 maanden duurt, kunt u hierdoor nog 4 keer per jaar implanteren. U kunt er ook voor kiezen om later te kiezen voor chirurgische castratie.

Moet het Suprelorin-implantaat worden verwijderd?

Nee. Nadat het castratie-implantaat zijn effectiviteit heeft verloren, hoeft het niet meer opnieuw te worden verwijderd. Het zal tijdens het lichaam van uw hond verslechteren zonder hem schade toe te brengen. Het zou binnen een jaar volledig kapot moeten gaan nadat het zes maanden in gebruik was.

Wat kan ik van mijn hond verwachten na chemische castratie?

Chemische sterilisatie van een hond zal alleen gericht zijn op het gedrag dat wordt gecontroleerd door de mannelijke geslachtshormonen. De waarschijnlijke gevolgen in dit stadium zijn: uw hond kan:

minder interesse hebben in paringsactiviteiten; minder behoefte hebben om territorium af te bakenen met urine minder agressief zijn

Echter, zoals VCA Hospitals opmerkt: “Het temperament, de training, de persoonlijkheid en het vermogen van een hond om te “werken” zijn het resultaat van genetica en conditionering, niet van geslachtshormonen.” Castratie is dus geen vervanging voor training. U zult uw hond nog steeds de basis gehoorzaamheid commando’s moeten leren. Bijvoorbeeld hoe je met je aan de lijn loopt, of niet bedelt of eten van de tafel steelt!

Ben je een honden mishandelaar of dwaalt je hond soms te ver? Schaf dan een van deze Pudderati-trackers aan, zodat je met een gerust hart kunt genieten en altijd weet hoe ver je hond is afgedwaald.

bijwerkingen bij honden

Net als de beoogde effecten, kunnen de mogelijke bijwerkingen zijn: lager testosteron, verminderd libido, lagere spermaproductie en tijdelijke onvruchtbaarheid. Deze bijwerkingen kunnen optreden bij de vrouw en bij de man van beide geslachten.

zijn dieet is onlangs veranderd en hij voelt zich gelukkig. Verandering in de grootte van zijn testikels is onduidelijk. pedomorfe manifestatiesDe pedomorfe realia omvatten een abnormaal lange

Suprelorin is door de Japanese Pharmaceuticals and Medical Devices Agency (PMDA) vastgesteld als een effectieve behandeling voor paarden met het hoef katrolsyndroom. De werkzaamheid van het medicijn is beoordeeld als opwegen tegen het risico op negatieve bijwerkingen.
Hun conclusie:

Als uw hond wordt gecastreerd, kan dit betekenen dat hij waarschijnlijk moet minderen met eten. Voorkom dat uw hond te zwaar wordt na castratie. Houd in de gaten wat uw hond eet en hoeveel rust hij in de toekomst heeft. Een GPS-tracker die speciaal voor honden is ontworpen, kan helpen bij te houden waar ze heen gaan en hoe actief ze zijn. Je kunt brooddoelen voor je hond instellen: als ze het bereiken, krijgen ze bijvoorbeeld een beloning, zoals een speeltje.

Chemische castratie bij honden: Voor en nadelen moet je het overwegen?

De optie chemische castratie beïnvloedt het seksuele gedrag van honden met een langduriger effect dan een vergelijkbaar met saaie chirurgische castratie. Het heeft voordelen, bijvoorbeeld de kans op plagen

Voordelen

– Tijdelijk/omkeerbaar

– Goedkoop

– Geen serieuze interventie

– Geen verdoving nodig.

– Aanzienlijk verminderd ongewenst seksueel gedrag.

nadelen

– Permanente hormonale veranderingen

– Er kunnen seizoenswisselingen optreden

– Nadelige bijwerkingen zijn mogelijk

Een andere studie toonde aan dat gecastreerde papillon honden gemiddeld 14% langer leefden dan niet-gecastreerde papillon honden.

Wat is de beste castratie optie voor uw hond?

De chemische castratie of castratie route zal vol?’/n het beste zijn voor uw hond als u de volgende kenmerken heeft:

Misschien willen ze hun hond fokken, maar willen ze het uiterlijk niet veranderen. Zijn bezorgd over permanente veranderingen in zijn gedrag.

Het implantaat wordt slechts tijdelijk gebruikt, dus het is een goede manier om ervoor te zorgen dat uw hond castratie 100% serieus gaat nemen.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *