Hoe lang is een hond loops

hoelang is een hond loops

Uw vrouwelijke hond zal ongeveer elke zes maanden een cyclus van oestrus doormaken. In de luteale fase van haar cyclus zal ze ontvankelijk zijn voor paring, dus hormonale veranderingen zullen uitgesproken verschillen veroorzaken, waaronder zwelling van de vulva, bloedingen, vaker plassen, verhoogde nervositeit en alertheid, en een opgeheven staart als ze haar achterwerk opheft voor de reu. Ze zal gedurende deze tijd ook geen zelfbeheersing vertonen terwijl ze tussen haar benen naar het mannetje staart.

Wanneer begint de loopsheid van uw hond?

Het fokken van honden op jongere leeftijd brengt meer risico met zich mee. De jonge traditionele kijk van veel hondenbezitters zal betrekking hebben op de leeftijd waarop een vrouwelijke hond haar eerste loopsheid heeft.

Vrouwtjes beginnen te broeden als ze ongeveer zes maanden oud zijn en hebben nog steeds een set eieren die nog niet volwassen genoeg zijn om daadwerkelijk een ei vrij te geven, waardoor het POE-syndroom ontstaat.

Ze kunnen niet goed tegen stress en hun hart kan de spanningen die de jonge hormonen op de hartspier kunnen uitoefenen niet aan. Als ik GAD, zou ik kunnen zeggen dat het hechten van kracht en leven aan een jonge pup, vooral als ze zeven maanden oud is, schadelijk kan zijn voor zowel haar als de puppy’s die ze

 Hoe lang duurt elke cyclus wanneer een hond loops is?

De cyclus van een poes duurt meestal tussen de twee en vier weken. Vroeg in de cyclus is ze misschien niet ontvankelijk voor andere katten, hoewel sommige de hele tijd ontvankelijk zijn. Het kan slechts een paar dagen duren of zelfs een paar maanden.

Je zult weten dat haar cyclus voorbij is wanneer al haar vulva terugkeert naar een normale grootte en er geen bloeding of afscheiding meer is. Ze kan echter wel loops zijn tot het einde van haar cyclus.

Is dit iets voor het leven?

Zodra uw hond haar cyclus heeft, zal de timing regelmatiger worden. Het is echter mogelijk dat u vanaf nu een record moet bijhouden. Net als mensen zullen minder honden vaker loops worden, wel 3-4 keer per jaar. Honden van kleinere rassen, zoals Ierse Wolfshonden, St. Bernards en Duitse Doggen, mogen slechts eenmaal per 12-18 maanden loops worden.

Vrouwelijke honden gaan de rest van hun leven door oestrus (hoewel de uiteindelijke tijd tussen cycli langer zal worden). In tegenstelling tot mensen zullen veel honden een cyclus hebben, zelfs als ze ouder zijn.

Over het algemeen besluiten veel eigenaren van gezelschapsdieren om vrouwelijke honden te steriliseren voordat ze hun eerste loopsheid krijgen, omdat dit lijkt te voorkomen dat ze kanker en andere aandoeningen krijgen. Het elimineert ook de mogelijkheid van ongewenste nesten.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *