Hoe oud wordt een kat?

hoe oud wordt een kat

Hoe lang leven katten?

Huiskatten leven maximaal 20 jaar. Huisdieren hebben zes belangrijke levensfasen die kunnen worden gebruikt om gezondheidsproblemen bij honden te begrijpen. Castratie kan de levensduur beïnvloeden.

Katten hebben een persoonlijkheid die iedereen die nieuw is bij de nobele katachtige zal vertragen.

De enige vraag waar katten echter behoorlijk hardnekkig op kunnen zijn, is hoe lang een kat gemiddeld kan leven.

Gemiddelde levensduur van een kat

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeven katten geen negen levens te hebben. Bovendien kan hun levensverwachting worden beïnvloed door factoren zoals voeding, gezondheidszorg, acclimatisatie en omgeving.

De meeste huiskatten kunnen 20 jaar oud worden als ze goed worden gevoed. Ze doorlopen zes belangrijke levensfasen terwijl ze groeien, en deze kunnen eigenaren helpen bepaalde gezondheids-/gedragsproblemen te begrijpen die kinderen met ontwikkelingsachterstanden kunnen ervaren.

Verschillende levensstadia van katten

Kleine Kitten (tot zes maanden)

Dit is de ideale leeftijd om uw kat kennis te laten maken met leuke en opwindende nieuwe ervaringen, zoals andere huisdieren en huishoudelijke geluiden. De nieuwe prikkels kunnen uw kat helpen zich aan te passen aan het leven als onderdeel van een gezin.

how oud wordt een kat voorbeeld jonge kitten

Dit is de snelste groeiperiode voor katten. Het castreren van uw huisdier gedurende deze tijd zal helpen om ongewenste nesten te stoppen. Het zorgt ervoor dat uw hond geen puberale veranderingen ervaart.

Junior (zes maanden tot twee jaar)

Uw kat zal in deze periode opgroeien en zich ontwikkelen.

Spelen met je kat is belangrijk om ervoor te zorgen dat je huisdier leuk leert spelen met anderen. Uw kat moet tijd hebben om vermaakt te worden om goed te socialiseren. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat u uw kat voldoende speelgoed geeft. Deze interpersoonlijke communicatie stelt uw kat in staat om mens-mensspellen te leren spelen, zoals vangen en touwtrekken.

kitten hoe oud wordt een kat

Wanneer uw huisdier anderen bijt en krabt, krijgen ze een gewoonte. Je gaat er binnenkort aan werken om van dat bijtgedrag af te komen.

Besteed het beste (drie – zes jaar) van je leven goed

Deze periode van ”adolescentie” in het leven van een kat is wanneer uw huisdier hopelijk kan genieten van de gezondste jaren van zijn leven. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kat op de hoogte blijft van hun vaccins en gezondheidscontroles om te voorkomen dat ze onderweg een ziekte of ziekte oplopen.

Volwassenen (zeven – 10 jaar)

Op deze leeftijd zullen katten erg lijken op volwassenen van eind veertig tot midden vijftig.

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren zullen merken dat ze lusteloos lijken, sneller dan normaal aankomen of een verandering in eetlust hebben waarbij hun huisdier de hele zak snacks begint op te eten. Als u niet zeker weet of uw kat voldoende eet en hoe u de voerhoeveelheden kunt aanpassen, neem dan contact op met uw dierenarts.

Senior (12 – 14 jaar)

Deze term beschrijft een vergevorderd stadium van veroudering wanneer katten uit het fokstadium komen. Je moet je ervan bewust zijn dat een kat mentale stimulatie nodig kan hebben om hem gelukkig te houden, aangezien ze mentale helderheid krijgen terwijl ze naar de laatste fase van hun leven lopen.

Het stimuleren van de plekken van uw oudere kat om te verkennen, moet gedurende hun hele leven worden voortgezet. Aantrekkelijk speelgoed kan een geweldige manier zijn om een ​​oudere kat actief te houden en door ze te vullen met het juiste voer voor hun onderhoudsbehoefte kan uw kat in een beter humeur blijven!

Geriatrische (15 jaar en ouder)

Voor sommige katten zijn er mogelijk geen waarschuwingssignalen dat ze grijs worden. Maar voor anderen kan de zoete geur van regen voor velen ook die verloren jeugdjaren terugbrengen en hen het gevoel geven dat ze in een zalige slaap leven. De regen die valt, kan bij sommige eigenaren levensechte gevoelens en gedachten oproepen, van wie velen

Katten met een slechte conditie moeten mogelijk nauwlettend worden gecontroleerd, omdat ze gedragsveranderingen kunnen vertonen. Dit omvat gedragingen zoals vocalisatie, frequentie van naar het toilet gaan en elke andere afwijking. Zo snel mogelijk een afspraak maken met uw dierenarts moet worden overwogen.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *