Hond likt aan poot

hond likt aan poot (2)

Dit type probleem komt het vaakst voor bij hondenrassen die geneigd zijn tot overmatig likken, krabben of kauwen. Uw hond kan één of meerdere hotspots hebben. Uw dierenarts zal u helpen een diagnose te stellen en een behandeling te bepalen. Vooral oudere honden kunnen een aantal keer perdag aan hun poot likken. Wanneer uw hond kreupel loopt dan kunt u beter niet verder lezen en direct een dierenarts bezoeken.

Likken veroorzaakt door angst en verveling

Het meeste likgedrag is het gevolg van een medische aandoening of een emotioneel probleem. Het is belangrijk dat u eerst uw dierenarts raadpleegt voor een passende evaluatie. Een geval waarin een ouder wordende, artritische hond zichzelf overmatig kan likken is het gevolg van ongemak. Een gedrag zoals likken moet eerst worden aangepakt met een dierenarts, en vervolgens met een hondentrainer.

Telkens als u naar uw hond kijkt, likt hij zachtjes zijn voorpoot. Dat kan drie dingen betekenen: de hond is volkomen onschuldig, het is heel serieus, of het zit er ergens tussenin. Angst bij honden kan er ook voor zonder dat uw hond likt aan zijn poot.

1. hij/zij kan gewond zijn Origineel

Honden verdragen heel wat in hun leven. Tegelijkertijd weten honden niet wat ze afkrabben aan dingen. De klauwen van een hond kunnen pijnlijk worden, en de nagels kunnen beschadigd raken. Als uw hond vaak aan zijn poten likt, kijk ze dan na op verwondingen. Een wond aan poot, kan een infectie veroorzaken. Zorg er daarom altijd voor dat een vieze wond of de aanwezige wonden de bijbehorende behandeling krijgen. Wanneer uw hond een behanding nodig heeft, zorg er van voor dat u ook dan professionele hulp inschakeld van een dierenarts.

2. Hij kan ongerust zijn

Als uw hond veel aan zijn poten likt, laat hem dan controleren op alles wat hem angstig maakt. Als een angstige hond aan zijn poten likt, is dat vaak niet de schuld van de hond. U kunt proberen hem te helpen ontspannen door hem af te leiden.

3. Hij kan seizoensgebonden weer hebben.

De belangrijkste symptomen van deze specifieke aandoening zijn het krabben van één plek op de hond, die hij of zij vervolgens steeds weer aflikt. Het kan een voedselallergie zijn, maar het kan ook een allergische reactie op een insectenbeet zijn.

4. Hij kan syncopatische symptomen hebben

We weten allemaal dat dieren lijden onder de aanwezigheid van hun eigen speciale bacteriën in hun oren, poten en in hun lichaam. Daarom moet u, als uw hond te veel likt, een einde maken aan dit gedrag en het stoppen. Honden worden immers de dragers van gevaarlijke ziekteverwekkers als hun oren en poten te vuil zijn.

5. Hij kan last hebben van voetschimmel

Schimmel kan zich via de poten van uw hond verspreiden omdat hij te veel speeksel heeft. Bijvoorbeeld: een hond kan een schimmelinfectie in zijn poten hebben waardoor deze opzwellen. De aandoening kan dan ringworm worden genoemd. Bovendien, als uw hond een schimmelinfectie heeft, moet u die door een dierenarts laten behandelen.

6. Hij kan zijn benen verbrand hebben

Tijdens het warme seizoen – wanneer het asfalt op trottoirs heet is voor de voeten van uw hond – als u merkt dat uw hond zijn poten likt aan een verwonding die hij aan zijn poten kan hebben, moet hij naar een dierenarts. Als het echter koud wordt tijdens het seizoen en de poot van uw hond bezeerd raakt op met zout bestrooide trottoirs, kan het zijn dat hij ook een dierenarts moet zien.

7. Hij kan last hebben van teken

Als uw hond zijn poten likt, kan dit een teken zijn dat er een teek in zijn huid is gekomen. Als dit het geval is, moet u goed op het gebied in en rond zijn voeten letten en hem in de gaten houden

8. Hij kan last hebben van mijten

Het is niet erg om teken op uw hond te vangen. Een paar soorten teken irriteren echter de huid en ze zorgen ervoor dat uw hond eraan gaat krabben. Zijn hond probeert dan de teken van zijn huid te likken en dit veroorzaakt irritatie.

9. Actrose bij honden

Artrose bij honden, is een veel voorkomende oorzaak bij honden waarom zei aan hun poot likken. Artrose bij honden kunnen er dus voor zordern dat de hond een aantal keer per dag aan zij poot likt. Honden met artrose hebben last van hun gewrichten, soms is dit een gevolg van het risico op overgewicht. Overtollige vocht kan zich op hopen tussen de gewrichten. Honden met overgewicht dienen dan ook wel af te vallen. 

Wanneer u twijfeld aan de situatie is het altijd een goed idee om een dierarts te raadplegen. Ook wanneer het gepaard gaat met agressief gedrag of repetitief gedrag van de hond.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *