Hond Verkouden

funny studio portrait of cute smiling puppy dog border collie wearing warm knitted clothes yellow hat isolated on white background. winter or autumn portrait of new lovely member of family little dog.

Mijn hond is verkouden

Hoesten, niezen, piepende ademhaling en snurken kunnen door veel verschillende dingen worden veroorzaakt.

Mijn hond is verkouden

Iedereen wordt ziek, zelfs honden. Je luchtwegen raken geïnfecteerd met virussen en/of bacteriën. Kennelhoest is zeer besmettelijk onder honden. Een gezonde hond kan besmet raken als hij in nauw contact komt met een besmette hond. Daarnaast kan een gezonde hond de ziekte ook oplopen van zijn eigenaar die kennelhoest heeft. Als een hond eenmaal kennelhoest heeft opgelopen, blijft hij besmettelijk totdat hij hersteld is. Als uw hond gezond de bush in gaat en na een uur hoestend of piepend weer thuiskomt, kan hij zich ergens in hebben verslikt en heeft zich een vreemd voorwerp in zijn keel vastgezet.

Hoesten bij honden kan door verschillende dingen worden veroorzaakt, onder andere: longontsteking, verzakking van de luchtpijp, hartproblemen en tumoren.

Mijn hond niesde of had een loopneus.

Als uw hond hevig niest nadat hij in het hoge gras is geweest, kan het zijn dat hij wat pollen van het gras heeft ingeademd. Er zijn echter veel meer redenen waarom honden ziek worden. Veel honden die bij de MCD komen omdat ze niezen of een loopneus hebben, hebben meerdere antibioticakuren gekregen. Na het stoppen van de antibioticakuur keren de symptomen terug. Bacteriën zijn zelden de oorzaak van deze symptomen, maar ze kunnen wel aanwezig zijn. Antibiotica geven is zinloos. Verdere studies tonen het tegendeel aan.

Mijn hond heeft een benauwd of luidruchtig ademhalingspatroon.

Als uw hond snurkt, is het niet normaal dat hij dat doet. Langdurige schade door snurken kan ontstaan als hij blijft snurken. Verder onderzoek naar de oorzaak en de mogelijkheden voor behandeling wordt aanbevolen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *