Kat In Tuin Houden

kat in tuin houden

Kat in de tuin houden | katten omheining

De tuin is een geweldige plek om tijd door te brengen met vrienden en familie. U kunt er ontspannen en genieten van de frisse lucht. Maar wat als uw kat verdwaalt? Wat als hij in een gat valt? Of erger nog, wat als hij wordt aangereden door een auto? Dit zijn slechts enkele van de gevaren die om elke hoek op de loer liggen. Daarom raden wij u aan uw kat binnenshuis te houden.

En waar moet u op letten, zodat hij in een veilige omgeving verblijft waar zo weinig mogelijk gevaren zijn? Als eigenaar kunt u bijdragen aan zijn veiligheid door hem een veilige plek te bieden om te leven. Met deze tips en technieken over tuinveiligheid voor katten zullen u en uw kleine vriend genieten van al het moois dat de tuinen te bieden hebben!

Het houden van katten in de tuin: De dilemma’s

Mensen aarzelen om katten te kopen omdat ze bang zijn om ze uit te laten. Ze kiezen er meestal voor om hun kat binnen te houden, waardoor hij geen beweging krijgt. Als u uw kat mee naar buiten wilt nemen, moet u hem een buitenverblijf geven. Toch is het probleem van toekomstige katteneigenaren zo gek nog niet. Aan de positieve kant wil je je kat een gelukkig en gezond leven buiten geven. Aan de negatieve kant, met deze vrijheid zullen katten worden blootgesteld aan de gevaren en risico’s van het buitenmilieu.

Een andere optie is om uw kat buiten te laten leven. Hoewel katten het niet prettig vinden om opgesloten te zitten, kunnen ze zich aanpassen aan het leven in een appartement als ze maar genoeg tijd krijgen. Ze hebben dan wel extra zorg en aandacht nodig, maar ze zouden het goed met elkaar moeten kunnen vinden.

Is tuinbeveiliging voor katten echt nodig?

U bent uiteindelijk verantwoordelijk om te beslissen wat het beste is voor u en uw huisdier. Een leven binnenshuis komt het meest overeen met de natuurlijke omgeving en behoeften van uw kat. Maar wat is de beste manier om katten uit uw tuin te houden? Er zijn verschillende manieren om dit te doen. U kunt een of alle van deze methoden gebruiken, maar ze zullen niet noodzakelijkerwijs voor elke situatie werken. Kijk dus wat het beste werkt voor u, uw kat en de tuin.

Uw tuin klaarmaken voor het plantseizoe

Er zijn verschillende manieren om uw tuin voor te bereiden op het buiten laten van de kat. Met deze verschillende methodes zou tuinbeveiliging voor katten het allerbeste zijn.

Omheining van de tuinmuur.

Om ervoor te zorgen dat uw kat niet uit de tuin kan ontsnappen, kunt u het beste al uw tuinafsluitingen (hekken, muren, poorten, enz.) zo afsluiten dat uw kat niet naar buiten kan. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat hij niet in de problemen komt. U kunt ook overwegen om borden rond uw eigendom op te hangen om mensen te waarschuwen voor uw kat.

Het voordeel van zwaartekracht

Een eenvoudige manier om te voorkomen dat katten over hekken klimmen, is het plaatsen van kleine plastic buisjes langs de lengte van het hek, die ronddraaien als uw kat erop probeert te klimmen. Als uw kat probeert over de omheining te klimmen, kan hij zich nergens aan vastgrijpen en zal hij eraf vallen. Zo voorkomt u dat uw kat over hekken, muren of poorten klimt. Het is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw kat binnen blijft.

Vind je de buis niet mooi? U kunt precies hetzelfde effect bereiken met een + vorm die roteert. Dit wordt ook wel een oscillerend systeem genoemd. Deze variant is iets duurder dan de buizen, maar valt veel minder op boven het hek. Een van de grootste problemen met de Oscillot kattenvoerbak is dat hij moeilijk te bestellen is voor eigenaars. Er zijn twee mogelijkheden: U zou zelf een versie kunnen maken, bijvoorbeeld met PVC buizen of bamboe buizen.

Maar wat heb je echt nodig om een oscillator te maken? Op je lijst staan de volgende zaken:

  • U kunt bamboe buizen, PVC buizen, of stalen buizen gebruiken voor uw project. Het zijn allemaal goede keuzes.
  • Bijvoorbeeld, staalkabel: hier te koop
  • Denk ook aan een spanner voor de kabel.
  • Profielen zoals die hieronder waar je de metaaldraad aan vastmaakt. De metaaldraad gaat door de bamboebuizen, dit hoeft geen staaldraad te zijn. Zo rollen de buizen elke keer als ze met de zwaartekracht in aanraking komen. Voor de bevestiging kunt u bijvoorbeeld hoge schroefogen gebruiken die u aan de bovenkant van de schutting bevestigt en waarin u de metaaldraad met de buizen doorvoert, en/of u gebruikt;
  • U moet omheiningsbeslag kopen waardoor u de staaldraad met de buizen wilt spannen.

Het is een groot project, maar het zal tijd kosten. Veel succes als je het op deze manier wilt doen! Met de buis of de oscillator kunt u voorkomen dat andere katten uw erf betreden. Een bezoeker van onze website maakte een systeem met behulp van onze handleiding, dat werkte en er als volgt uitzag: Het is een vrij eenvoudig maar doeltreffend oscillatorsysteem, waar de katten geen vat op kunnen krijgen.

Gaas: effectief en goedkoop

Neusijzerprofielen zijn niet overal even gemakkelijk te vinden, maar ze zijn verkrijgbaar bij de meeste ijzerwinkels. Dit is misschien wel de beste manier om uw kat in de tuin te houden. Bevestig het gaas rechtstreeks aan uw muur, zonder gebruik te maken van profielen. Als u geen nieuw gaas wilt kopen, kunt u ook oud gaas hergebruiken. Als u bijvoorbeeld 25 meter gaas hebt, kunt u dat in kleinere stukken knippen en die passend maken voor uw behoeften. U kunt deze kleine stukken ook gebruiken om een groter stuk te maken.

Als u iets mooiers wilt, dan kunt u het beste aluminium profielen tussen de mazen gebruiken. Het ziet er niet alleen beter uit, maar het is ook beter bestand tegen wind en andere mogelijke weersomstandigheden. Zorg ervoor dat, welke oplossing u ook kiest, deze onder een hoek aan uw omheining wordt bevestigd, zodat uw kat er niet gemakkelijk overheen kan springen.

Spannen van draden

Als u niet houdt van draadafrasteringen, dan is deze methode misschien precies wat u zoekt. Deze techniek vereist geen speciaal gereedschap of apparatuur, en kan worden gedaan zonder enige hulp van anderen. U spant gewoon meerdere draden over uw tuin, en ze zullen zowel konijnen als herten buiten houden.

U kunt hiervoor een gewone kabel gebruiken. Omdat het weinig houvast heeft, kan uw huisdier het niet gebruiken als hulpmiddel om te ontsnappen. Als u er zeker van wilt zijn dat uw huisdier niet wegloopt, kunt u ook gebruik maken van elektrische afrasteringen. Op deze manier zullen huisdieren snel ontdekken dat ze niet met de draden in aanraking mogen komen. U kunt ook prikkeldraad gebruiken, maar dit wordt niet aangeraden. Een huisdier kan zich hieraan verwonden, wat op de lange termijn onprettig kan zijn. U kunt hier bijvoorbeeld kabelafrasteringen kopen.

Net spannen

Wilt u er zeker van zijn dat uw kat uw huis niet kan verlaten zonder buiten te zijn? Dan kan het de moeite waard zijn om een net over uw hele tuin te spannen. Dit zou uw huisdier binnen houden en eventuele ongewenste bezoekers buiten houden. Het is effectief, snel en niet duur (ongeveer 4 euro per 10 vierkante meter).

Nagelstrips zijn niet meer zo populair als vroeger.

Er zijn twee belangrijke meningen over deze methode van tuinbescherming voor katten: de ene zegt dat ze niet echt effectief zijn; de andere zegt dat ze vrij goed zijn. Er zijn echter ook mensen die zeggen dat ze niet echt de moeite waard zijn omdat ze te veel kosten (ongeveer 10 euro per 5 meter). Een ander voordeel is dat het niet alleen goed werkt voor katten, maar ook helpt inbrekers uit uw tuin weg te houden. Dit vermindert ook direct de kans op inbraak.

Het is belangrijk om deuren en poorten in de tuin in de gaten te houden. Anders kan uw kat erdoor weglopen. Om dit te voorkomen, kunt u strips onder de deuren plaatsen, zodat ze niet te ver boven de grond uitsteken. Het is altijd goed om dingen uit te praten voordat u een schutting plaatst. U wilt niet eindigen met een burenruzie.

Kattenrennen: onafhankelijk buiten

Heeft u een grotere tuin? Dan is een kattenren misschien wel wat voor u. We horen u denken; een kattenren, bestaat die? Jazeker bestaat die. De kattenren is de ideale oplossing wanneer uw tuin groter is en/of uw kat van rondrennen houdt. Wanneer u geen tijd hebt om op uw kat te letten wanneer hij/zij buiten is. Een ren wordt vaak gebruikt wanneer mensen een konijn als huisdier hebben, maar het functioneert ook voor uw katachtige metgezel. Er is echter één groot verschil met een konijnenren: een kattenren moet ook aan de bovenkant gesloten zijn. Is dat niet het geval, dan bestaat de kans dat uw kat er moeiteloos uit kan springen of klimmen. U kunt een volledige kattenren kopen voor ongeveer 200 euro.

U kunt ook een kattenluik installeren als u niet wilt dat uw kat door de voordeur naar buiten kan. Als uw kat graag aan dingen krabt, denk dan aan een krabpaal, een ligplek, hoogteverschillen en speeltjes om mee te spelen, zodat ze iets te doen heeft als ze langere tijd in de ren is. Ze zal zich niet snel vervelen.

Laat uw kat uit.

Geeft u de voorkeur aan een wat goedkopere oplossing als tuinbeveiliging tegen katten, zonder de controle over uw viervoeter te verliezen. Misschien biedt het kattentuigje een uitstekende oplossing. Dit is de perfecte manier om uw kat kennis te laten maken met de buitenwereld. Met het tuigje heeft u letterlijk de touwtjes in handen, want met een tuigje kunt u uw huisdier aan de lijn houden.

Met het tuigje kunt u de riem zelf vasthouden of iemand anders de riem voor u laten vasthouden. Hoe dan ook, u kunt quality time doorbrengen met uw huisdier. De tweede optie is om geen draad in uw tuin te spannen, maar in plaats daarvan uw kat een tuigje om te doen. Op die manier kan uw kat zich vrij door het huis bewegen, zonder dat hij de tuin uit hoeft. Ook kunt u zo in de tuin blijven wanneer u maar wilt, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw kat verdwaalt.

Wees voorzichtig bij het plukken van wilde bloemen en planten

Er zijn veel planten die niet schadelijk zijn voor mensen, maar wel gevaarlijk kunnen zijn voor katten. Hier zullen we er enkele bespreken:

De boterbloem

Boterbloem wordt gewoonlijk niet gegeten door katten en andere dieren, vanwege de bittere smaak. Als uw kat boterbloem eet, kan hij last krijgen van diarree, bloederige urine, constipatie, of spiertrekkingen. Dat klinkt niet erg aangenaam, toch?

Een hortensia

Hortensia’s bevatten giftige chemicaliën, glycosiden genaamd, die braken, diarree en zelfs de dood veroorzaken als katten ze binnenkrijgen. Katten kunnen ook worden aangetast door de aanwezigheid van deze giftige stoffen in hun vacht.

Klimop

De welbekende Ivy is ook geen vriend van uw Kat. De sapstromen bevatten een aantal stoffen die hartgrondig giftig voor hem zijn, wat betekent dat de bladeren van de klimop al giftig kunnen zijn. Symptomen die kunnen optreden bij het eten van klimop zijn krampen, flauwvallen of zelfs verlamming. Liever geen klimop in uw tuin? Lees hier hoe u deze plant gemakkelijk kunt verwijderen.

De narcis

Narcissen zijn mooi om naar te kijken, maar ze zijn echt slecht nieuws voor honden. Ze kunnen misselijkheid, braken (soms), diarree, sufheid, of zelfs verlamming veroorzaken.

Nederlands paradepaardje: De tulp

De beroemdste plant in Nederland, de tulp, kan ook katten kwaad doen. Gelukkig is hier alleen de bol gevaarlijk. Als u een huisdier hebt dat graaft, is het misschien beter de tulp niet in uw tuin te planten. Een tulpenbol kan een kat erg ziek maken en kan de huid en inwendige organen van uw harige metgezel beschadigen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van wat bloemen en groenten kunnen doen met een kat; sommige planten en bloemen kunnen veel meer schade aanrichten dan andere. Als u een eigenaar bent, is het daarom belangrijk om te weten welke planten en bloemen schadelijk kunnen zijn voor uw kat, en ook te leren hoe u uw kat veilig kunt houden in de buurt van deze dingen. Welke planten en bloemen giftig zijn voor uw kat kunt u hier vinden en lezen.

6. Zorg ervoor dat niemand anders in het huis komt

Tuinbeveiliging voor katten moet een hoge prioriteit voor u zijn als u er een bezit. U wilt uw kat toch vrij in uw tuin laten rondlopen? Wel, dan is dat nog altijd een handige optie. Maar wat gebeurt er als iemand anders door diezelfde deur binnenkomt, bijvoorbeeld de kat van de buren? Dat zou zeker niet de bedoeling zijn!

Tegenwoordig kunt u uw huisdier laten chippen bij de plaatselijke dierenkliniek. Dat is handig, want zo kunt u de verblijfplaats van uw kat volgen. Als uw kat vermist raakt, weet de dierenarts hem te vinden. De chip is ook handig als uw kat naar buiten moet. Er zijn speciale kattenluikjes waar alleen katten naar binnen kunnen. Deze deurtjes zijn gekoppeld aan de chip van de kat en gaan alleen voor haar open. Zo houdt u ongewenst bezoek buiten uw huis. Veilig voor u en voor uw kat.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *