Kat Plast Op Bed

kat plast in bed

Voorkomen dat uw kat (of hond) op uw bed plast

Dr. Brian Bourquin is een ervaren dierenarts die dieren behandelt in twee klinieken in Boston. Hij is vooral bekend om zijn werk met honden, katten, konijnen, cavia’s, fretten, vogels, reptielen, vissen en boerderijdieren. Zijn praktijk omvat routineonderzoeken, vaccinaties, castratie- en sterilisatieoperaties, tandheelkunde en gedragsadvies. Dr. Bourquin is toegewijd aan het geven van medelevende zorg aan elke patiënt die hij ziet. Hij gelooft dat elk huisdier een gezond leven verdient en streeft ernaar om de hoogst mogelijke kwaliteit medische zorg te bieden.

Katten vinden het niet erg om op hun bed te plassen, maar ze haten het om dat in hun kattenbak te doen. Het is het meest voorkomende en minst tolereerbare onaangepaste gedrag van katten.

Stappen

Deel 1 van 3: uitsluiting van medische aandoeningen

 • 1Maak een afspraak met de dierenarts. Uw kat plast niet buiten zijn kattenbak omdat hij dat zelf wil. Er zit een goede verklaring achter waarom uw kat dit doet, en de dierenarts kan u helpen erachter te komen wat die reden is. Uw kat kan bijvoorbeeld een medische aandoening hebben, zoals een blaasontsteking of suikerziekte, waardoor hij vaker moet plassen.[3]X BronWanneer uw kat op uw bed begint te plassen, breng hem dan meteen naar de dierenarts. U moet dit doen zodra u zich realiseert dat hij dit doet. Hoe eerder u handelt, hoe beter af u zult zijn.
 • 2Laat uw kat een grondig medisch onderzoek ondergaan. Uw dierenarts kan een lichamelijk onderzoek uitvoeren, inclusief het nemen van een urinemonster, en kan ook laboratoriumonderzoek laten doen. Uw dierenarts kan ernstige aandoeningen uitsluiten die ertoe kunnen leiden dat uw kat buiten de kattenbak plast. Als uw kat suikerziekte heeft, kan uw dierenarts controleren op ketonen in de urine. Als uw kat een nierziekte heeft, kan uw dierenarts de werking van de nieren controleren. Als uw kat een UTI heeft, kan uw dierenarts een kweek van de urine nemen en antibiotica voorschrijven. Als uw kat een oorontsteking heeft, kan uw dierenarts dit behandelen met druppels of pillen. Als uw kat allergieën heeft, kan uw dierenarts behandelingen zoals antihistaminica aanbevelen.Als uw kat artritis heeft, kan uw dierenarts de aandoening diagnosticeren en medicijnen aanbevelen. Als uw kat kanker heeft, kan uw dierenarts dit vroegtijdig opsporen en uw kat chemotherapie geven.
 • Bespreek andere oorzaken van ongepast plassen.Als uw kat ongezond is, is er een andere reden waarom hij op uw slaapkamer plast. Uw kat kan een afkeer hebben van de kattenbak, wat betekent dat er iets onaangenaams is aan de kattenbak (zoals oncomfortabel grind, vieze kattenbak). Deze afkeer kan ervoor zorgen dat uw kat een ander oppervlak, zoals het bed, kiest om op te plassen.

Deel 2 van 3: Het gebruik van een kattenbak aanmoedigen

 • Het schoonmaken van de kattenbak is een van de belangrijkste dingen die u voor uw kat kunt doen. Als u de kattenbak niet regelmatig schoonmaakt, zal uw kat waarschijnlijk elders naar het toilet gaan.
 • Als uw kat op uw bed plast omdat het grove grind in de bak te ruw aanvoelt, kunt u in plaats daarvan een zachter soort grind gebruiken.
 • Katten houden van privacy als ze hun behoefte doen, dus verplaats de rol toiletpapier naar een rustige, afgeschermde plek die toegankelijk is voor uw katten. Deze plaats moet een hoekje zijn in een kamer waar weinig mensen komen.
 • 4Zorg ervoor dat u een extra kattenbak heeft. Als je meerdere katten hebt, kan het zijn dat een van hen op je bed plast omdat ze niet genoeg kattenbakken krijgen. De beste oplossing is om ervoor te zorgen dat je één kattenbak meer hebt dan het aantal katten dat je hebt. Zet de extra kattenbak op een plek waar uw katten veel tijd doorbrengen – bij voorkeur in hun slaapkamer. Het is ook een goed idee om de extra kattenbak langzaam te verplaatsen naar een rustiger, afgeschermd gebied, weg van de andere kattenbakken. Als u niet zeker weet welke kat op uw bed heeft geplast, kunt u proberen een beetje fluorescerende kleurstof in hun voer te doen. Als je dan de urine op je lakens opmerkt, weet je welke kat het gedaan heeft.

Wilt u een mooie kattenbak kopen? Dat kan als u op het woord kattenbak klikt.

Ontmoedig het plassen op je bed

 • Als uw kat de kattenbak niet wil, vindt hij misschien wel een andere ongeschikte plaats om te urineren. U kunt hem helpen door de toegang tot de kattenbak te blokkeren.
 • 2Bespuit de matras met een geurneutraliserend middel.Als het sluiten van de kamerdeur een te strenge maatregel lijkt, maak dan de matras zelf onaantrekkelijk. Een speciaal voor huisdieren gemaakte geurneutralisator zal de geur van uw kat van het bed wegnemen. Omdat uw kat graag urineert waar hij zijn geur heeft achtergelaten, zal het wegnemen van de geur de matras een onaantrekkelijke plek maken om te urineren.[19]XSource Was de lakens en sprei van tevoren. Gebruik geen spray op basis van ammoniak. Urine bevat ammoniak, dus het gebruik van een product op basis van ammoniak zou je kat juist meer naar het bed kunnen lokken.[20]X Betrouwbare bron The Humane Society of the United State Ga naar de bron Als je meerdere katten hebt, kan het zijn dat slechts één van hen op het bed plast omdat ze denken dat het van hen is. Om van de geur af te komen, neutraliseer je de geur van alle dieren om de neiging om te denken dat het bed van hen is, te verminderen.[21]X Bron
 • Spray kattenferomonen rond het huis. Katten zullen de feromonen ruiken en weten dat ze niet welkom zijn. Ze zullen de kamer onmiddellijk verlaten.

Tips

 • Als uw kat op uw bed plast, kan dat zijn omdat hij ergens bang voor is. Of misschien vindt hij het gewoon leuk om op dingen te plassen.
 • Als uw kat nerveus is, kan de dierenarts u medicijnen aanraden om hem te kalmeren. U kunt de medicatie gebruiken in combinatie met enkele andere strategieën om te voorkomen dat uw kat op uw bed plast.
 • Het kost veel tijd om uw kat te leren niet op het bed te plassen. Het kan tot acht weken duren voordat uw kat stopt met op het bed plassen.
 • Het lijkt misschien alsof katten meestal op muren sproeien, maar in feite sproeien ze meestal op verticale oppervlakken.

Waarschuwingen

 • Als uw huisdier een ongepast plasprobleem heeft, probeer het dan op te lossen voordat u uw geduld verliest.
 • Als u niet wilt dat uw kat op uw bed plast, wrijf zijn neus dan niet in de urine. Het zal niet helpen. Straf hem in plaats daarvan door hem zijn traktaties af te nemen.

Bronnen

 • http://www.allfelinehospital.com/feline-inappropriate-elimination.pml
 • http://www.vet.cornell.edu/fhc/Health_Information/brochure_housesoiling.cfm
 • http://www.humanesociety.org/animals/cats/tips/solving_litter_box_problems.html
 • http://www.2ndchance.info/litterbox.htm
 • http://kb.rspca.org.au/why-is-my-cat-urinating-inappropriately_251.html
 • http://www.felinecrf.org/treatments_fluid_and_urinary_issues.htm
 • http://www.arkanimals.com/cat-urinating-on-bed-laundry/
 • http://www.catbehaviorassociates.com/common-mistakes-owners-make-when-trying-to-solve-a-cats-litter-box-problem/
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *