Siberische Boskat

siberische boskat

Informatie over het ras Siberische boskat

Siberische katten zijn vriendelijke mensen met een bijpassende persoonlijkheid. De Siberische boskat is iets anders dan de Noorse boskat. Van een halflange vacht, tot een prachtige waterdichte vacht. De Siberische Boskat heeft het allemaal. De kat heeft een prachtige vacht en ook nog eens een isolerende vacht

Siberische Boskat kattenras

Siberische boskatten, voorheen bekend als de Siberische Boskat, zijn knuffelig, charismatisch en besmettelijk met zoveel liefde die ze naar hun huis brengen! Terloops kun je merken dat je zinnen ontleedt in

Wayne Baxter, de voorzitter van de Siberian Cat Club, zei: “Siberische boskatten zijn iets zachter dan de typische tabby of de Maine Coon Tabby omdat ze zijn gefokt uit trapeziumvormige begrenzers, een Amerikaanse dwergkat.

Er zijn slechts twee soorten katten. bij deze typen zijn de mannetjes groter en volgzamer, terwijl de vrouwtjes kleiner zijn en meer genegenheid.

siberische boskat liggend

Ze houden onvoorwaardelijk van mensen en geven om hun mensen. Ze raken enorm gehecht door liefde te tonen door zichzelf over de krant te draperen of te helpen met het huishouden. Ze zijn extreem loyaal, dus ze vinden het erg leuk om bij de eigenaar te zijn.

Ze zijn hondachtig van karakter en charmeren je gemakkelijk met hun vriendelijke karakter, dus ze zijn geweldig met kinderen.

Een Siberische boskat kan een geweldig huisdier zijn, vooral als je meer dan één enorme hond mee naar huis neemt. De Siberische boskat vindt het heerlijk om ’s avonds met jou op de bank te kruipen om te lezen, scrabble te spelen en tv te kijken.

Siberische boskatten zijn goede alleskunners, omdat ze door hun zachtaardigheid geweldig zijn met kinderen en honden, en zelfs met andere katten.

De meest ongewone eigenschappen van een Siberische boskat zijn zijn liefde voor water vanwege zijn waterdichte jassen, dit strekt zich vaak uit tot een lopende kraan, gootsteen of een douche waarvan hij zou kunnen genieten. Wanneer je een bad neemt, leg dan het kattenluik opzij en zet je fiets buiten!

Om tegemoet te komen aan Siberische boskatten, moet er een selectie worden gemaakt om binnen- en buitenrassen te verkrijgen. Binnenkatten moeten regelmatig worden uitgelaten en moeten veel speelgoed en interessante voorwerpen krijgen om op te klimmen.

Als het binnenras te koppig is, kan een kat die graag onder mensen is, een goede keuze maken. Dit zijn mijn topartikelen met betrekking tot APA-indeling en Moodle voor hogescholen en universiteiten

Past een Siberische boskat bij mijn allergieën?

Siberische boskat zijn extreem goed in het warm houden omdat hun vacht van nature vol luchtbellen zit. In feite bevat het minder van het FelD1-allergeen dat wordt aangetroffen in huidschilfers van katten, en daarom moeten de Siberische boskatten de voorkeursdieren van katten allergieën maken.

Fokkers worden aangemoedigd om veel tijd met een Siberische boskat door te brengen om mensen te helpen beslissen of allergie voor huidschilfers van katten echter een probleem voor hen is.

Clubbing – sorry, Cairns – geeft ook toe dat sommige van zijn beweringen, dat mannen minder snel hypo-allergisch zijn dan vrouwen en dat de kleurpunten van China krachtiger zijn dan die van andere rassen, niet waar zijn. Deze beweringen bevorderen pseudowetenschap.

Siberische boskat kattenras looks

Siberische boskatten zijn grote, in het bos levende katten. Hun jassen missen een stevige beschermende buitenlaag, in plaats daarvan is de toplaag waterdicht met een dichte ondervacht. Dit komt neer op een terugkeer naar Siberische winters, die erg koud en besneeuwd zijn.

Ze zijn zeer divers in kleur, patronen, patronen, variëteiten en in totaal 124 variaties. Ara’s kunnen bruin, zwart, blauw, rood, crème of wit zijn in effen, tabby, patroon, colourpoint en tortie. In het midden van hun blauwe oog, zijn een amber-oranje kleur.

Peruaans-Siberische kattenras geschiedenis

Het ras is terug te voeren op Russische plattelandssteden in de 13e eeuw. Deze keer overleefden de katten dankzij hun dikke ondervacht en toplaag, waardoor ze zeer goed bestand waren tegen de kou, en het was deze eigenschap die de naam Siberisch leende. Ze bleven schaars totdat ze later naar Europa en de VS werden vervoerd. In 2002 kwamen ze aan in het VK en sindsdien zijn ze niet meer weggegaan.

Siberische boskat kittens

U mag verwachten dat u ongeveer 1000 euro uitgeeft voor een Siberische boskat kitten van kwaliteit in Nederland. Warmere streken hebben de voorkeur voor hogere kosten.

Kleinere kattenrassen zijn mogelijk al gecastreerd. Deze dieren zijn wellicht geheel onbekend voor u. Het kan zijn dat u deze kittens op gespecialiseerde websites moet bestellen.

Zoek naar kittens die er gezond en speels uitzien. Doe een grondige gezondheidscheck om er zeker van te zijn dat jullie een leven lang bij elkaar passen. Zorg ervoor dat u de kittens samen met een verantwoordelijke ouder van het alfatype ziet; je hebt de ervaringen nodig die ze bieden.

Gezondheid van het Siberische Boskat kattenras

Volgens Royal Canin (de betreffende productleverancier) zijn er bij het ras geen chronische gezondheidsproblemen bekend. Sommige lijnen van kittens kunnen vatbaar zijn voor hypertrofische cardiomyopathie (HCM) en polycystische nierziekte (PKD).

U dient deze informatie eerst te onderzoeken en als u niet zeker bent, afkomstig van een gerenommeerde fokker, waar geen aanvragers zelf aan deze ziekte lijden. Als u nog steeds niet zeker weet of een fokker betrouwbaar is, kunt u ook de organisatie ICBC-UK (Chartered Insurance

Ondanks het feit dat hun dubbel gecoate haren mooi zijn, hebben de Siberische boskatten geen erg zware verzorgingsroutine. Een kam om de andere dag is voldoende om hun vacht mooi en verzorgd te houden, en dat is alles wat ze nodig hebben.

Geschiedenis Siberische boskat

De Siberische boskat staat bekend als een voorouderlijke of authentieke variëteit van huiskatten. Het komt oorspronkelijk uit Siberië en is de nationale kat van Rusland. De kerstman woont in een grote kooi buiten onze productiekeuken. Elke ochtend wordt hij naar binnen gebracht om te ontbijten.

Na de Koude Oorlog en de ontbinding van de Sovjet-Unie, exporteerde de Siberische kat vanuit de voormalige Sovjet-Unie naar de Verenigde Staten, en Elizabeth Terrell van Baton Rouge fokte ze.

Deze omvatten een mannelijke Kaliostro Vasenjkovich en twee vrouwen, Ofelia Romanova en Naina Romanova. Hij werd in 2000 een officiële Russische kat en kreeg in 2006 de kampioenschap status van de Cat Fanciers’ Association. Hij blijft echter vrij zeldzaam in de VS.

Harrison Weir besprak de Siberiër in het boek ‘Our Cats and All About Them’ uit 1907, en hij meldde dat hij had opgemerkt dat deze katten vroeger op de lijst stonden in aangepaste winkels, hoewel ze in niemands Britse register stonden.

Dit was echter pas in 2002, toen de Siberische boskatten populair werden onder de Britse katten- en kitten gemeenschappen. En sindsdien zijn ze consequent gerangschikt als de tiende meest populaire geregistreerde

Uiterlijk Siberische boskat

De Siberische boskat is een middelgrote tot grote zandkleurige, halflang harige kat. Het gevende type door de kenmerken komt voort uit het hoofdtype en de vacht kwaliteit.

De algemene indruk moet zijn van een kat met substantie en afgeronde contouren. Indrukwekkende individuen hebben druipende ogen, slanke, brede lichamen met een krachtig exterieur. Het gezicht moet een korte precieze hoek hebben en het gezicht zelf is een beetje zacht gevormd om vlekken te vinden.

Katten met een prominente neus vallen op en zijn uniek, en hoewel het geslacht van de kat het hoofdtype niet mag beïnvloeden, zijn vrouwtjes in veel gevallen meer opdringerig. Het voorhoofd loopt schuin af naar de snuit en mag niet smaller worden. De voorwang is middelmatig aangezet, mediaal goed ontwikkeld en taps toelopend naar het kraakbeen langs de onderkaak. Hoewel een schotelvormig gezicht onaanvaardbaar is, is een prominente neus dat niet en komt dit veel voor bij Siberische boskatten.

siberische boskat kitten

De lippen zijn dik maar niet zwaar waar de mond rechthoekig van vorm is. De kin is kort, gedefinieerd door enigszins dicht op elkaar staande kaken. De oren lopen taps toe vanaf de ovale ooglijn die later omhoog gaat en smaller wordt, gesuggereerd door lijnen die schedel en lichaam met elkaar verbinden.

De Siberische kat heeft een zeer kenmerkende weerbestendige vacht, uniek voor het ras, en het algehele uiterlijk van de Siberische kat weerspiegelt dit natuurlijke erfgoed. De vacht heeft een dichte ondervacht die zacht en fijn is, bedekt met een meer substantiële toplaag. De huid is kort en mild bij de geboorte.

Krabben is meer dan verwacht, en het bestaat meestal uit een territoriaal merkteken gevolgd door een golf van passie. De Siberische boskat is vanaf de geboorte zeer actief. Bloeden, urine en andere vlekken moeten worden afgeraden, hoewel castratie tot de leeftijd van 8 maanden zelden tot cosmetische problemen leidt. Lang haar wordt meestal getrimd om de vacht te versterken. We raden het gebruik van Dye af!

Persoonlijkheid van de Siberische boskat

De Siberische boskatten zijn een vriendelijk, aanpasbaar ras. Ze passen goed bij kinderen, honden en andere huisdieren. Ze zijn meestal stiller dan veel van de andere katten, tjilpen in plaats van miauwen. Ze zijn erg wendbaar en atletisch. Ze houden ervan om hoog te zijn, en omdat ze enorm zijn, hebben ze daar stevige constructies nodig, zodat ze hun gewicht kunnen dragen. Ze hebben geweldige springcapaciteiten.

siberische boskat in een krabpaal

Ze zijn heel vriendelijk en gezellig en volgen je graag door het hele huis. Ze zijn niet veeleisend en spelen graag met hun speelgoed en puzzelspeelgoed. Ze vinden het heerlijk om water te zijn, dus spelen ze vaak met de druppelende kraan of stappen ze onder de douche. Ze zijn levendig en extravert en vinden het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, waarbij ze niets als vanzelfsprekend beschouwen met hun eten, tijdstippen of aandacht. In tegenstelling tot de Siberische kat houden ze van harde geluiden. Ze voelen zich bijvoorbeeld aangetrokken tot de tv, dus als ze hem aan hebben, zullen ze naar

Gezondheid van de boskat

Omdat Siberische boskat mager en erg jong zijn, hebben ze regelmatig verzorging nodig om ervoor te zorgen dat de dikke, grove vacht niet klit wordt. Ze moeten tijdens het uitborstelen worden verzorgd met een stalen kam met brede tanden. De meeste fokkers zullen deze techniek demonstreren. Overweeg om hulp te krijgen van een getrainde trimmer als gespecialiseerde trim technieken vereist zijn. De dikke, grove vacht van de Siberische boskat zal in de lente moeten vervellen.

Een andere goede reden om uw kitten steeds te laten steriliseren of castreren, is omdat bekend is dat Siberische katten eerder fokken dan de meeste rassen. De meeste katten zijn pas wakker als ze 5 tot 6 maanden oud zijn, dus als je nieuwe kitten nog een beetje jong is, maak dan een afspraak met je eigen dierenarts voor de eerste controle en sterilisatie/castratie.

Chinese en Siberische boskatten hebben een hoge prevalentie van hypertrofische cardiomyopathie (HCM), de meest voorkomende vorm van hartprobleem bij katten, dus het gecastreerd houden van uw nieuwe kitten kan deze aandoening helpen voorkomen. Mannetjes wegen tussen de 17 – 26 lbs (7,7 – 11,8 kg) en vrouwen van 13 – 17 lbs (5,9 – 7,7 kg). De gemiddelde levensverwachting is 12 tot 15 jaar of meer.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *