Tandenpoetsen Hond

hond tandenpoetsen hoe moet dat (1)

Tandenpoetsen hond en kat in 4 stappen

Om het gebit van uw hond of kat gezond te houden, moet u het regelmatig poetsen. We geven vier stappen om dit te doen. Wist u dat tot 80% van de honden en 70% van de katten aan een gebitaandoening lijdt en dat een slecht gebit het grootste gezondheidsprobleem is bij beide diersoorten? Gebruik geen menselijke tandpasta om de tanden van uw hond te poetsen. Tandplak hoopt zich op op de tanden van uw huisdier, waardoor tandsteen ontstaat. Door de tanden van uw huisdier te poetsen kunt u dit probleem voorkomen.

Eén keer per dag op een bepaalde tijd de tanden van uw hond poetsen is een goede manier om zijn gebit schoon te houden. Het helpt hem te leren wanneer hij moet poetsen en geeft hem iets om naar uit te kijken. Ook kunt u zo ontdekken of u een afspraak met uw dierenarts moet maken om uw hond zo snel mogelijk van zijn tandsteen af te helpen. Omdat de kans groter is dat u gebitsproblemen opmerkt, zoals splinters in uw tanden, stukjes hout of etensresten die tussen uw tanden vastzitten en geïrriteerd tandvlees, moet u extra voorzichtig zijn bij het poetsen en flossen. Onder de stap-voor-stap lijst, vindt u video’s voor het tandenpoetsen van honden en katten.

Stap 1: Wen aan het gebruik van de tandenborstel.

Wen eerst aan het aanraken van het gezicht van uw huisdier, en beloon dan wanneer u daarin slaagt. Verleng vervolgens de aanraking en pak zachtjes de snuit. Als dat niet lukt, en het dier vertoont tekenen van stress, ga dan een stap terug en geef het later nog een kans.

Stap twee: Open je mond wijder.

Om te beginnen moet u de bek van uw hond wijder openen, zodat hij zijn tanden beter kan zien. Poets ze dan regelmatig. Til vervolgens de lippen op om hem/haar te helpen begrijpen wat u wilt. Dit maakt honden meestal niet blij en is dus een lastige stap. Til nu de lip verder omhoog. Open de mond wijd genoeg zodat u de kaak kunt vastpakken en naar de tanden kunt kijken. Als alles er goed uitziet, kijk dan ook naar de achterste tanden.

Stap drie: Poets je tanden met je vingers.

Poets je tanden eerst met een tandenborstel. Gebruik daarna een vingerkootje om ze zachtjes te masseren. Gebruik desnoods een bijzonder lekkere hondentandpasta. Zie het als een extra traktatie.

Poets de tanden van uw huisdier met een tandenborstel.

U kunt de tanden van uw hond en kat poetsen met een zachte tandenborstel voor honden/katten of met een tandenborstel voor volwassenen. Een tandenborstel voor volwassenen is te ruw voor hun tanden. Begin met tweemaal daags uw tanden te poetsen gedurende twee minuten per keer. Poets vervolgens eenmaal daags uw tanden gedurende drie minuten. Tenslotte poetst u uw tanden elke dag gedurende vijf minuten. Borstel langzaam. Laat het dier vaak slikken. Als alles goed gaat, poets dan de overige tanden, inclusief de binnenkant van de voortand.

Als u gewone tandpasta voor uw huisdier gebruikt, zorg er dan voor dat u speciale tandpasta voor huisdieren gebruikt. Gewone tandpasta bevat fluoride, en fluoride is giftig voor uw huisdier. Het is ook een goed idee om het gebit van uw huisdier elk jaar door een dierenarts te laten controleren, bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse inentingsafspraak. Als u ergens niet zeker van bent, vraag dan altijd uw dierenarts om advies.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *