Teek verwijderen kat

hoe verwijder je een teek bij je kat

Hoe verwijder je een teek van een kat?

Als je naar je schattige kat kijkt, merk je dat er iets niet klopt. Ten eerste lijkt je kat meer te krabben dan normaal. Ten tweede lijkt hij een aanhoudende blik in zijn ogen te hebben terwijl hij in jouw richting buigt. Plots raast je geest terwijl je je realiseert dat de boosdoener een teek kan zijn. De teek kan de oorzaak zijn van de rode en gezwollen plek van je harige vriend

Teken kunnen stiekem zijn en de pluizige vacht van je kat is een toegangspunt dat ze comfortabel en handig vinden. In plaats van rond te hangen in bomen en andere delen van de buitenlucht, is de kans groter dat ze op de plek onder hun kraag worden gevonden.

Bereid je zelf voor voordat je de teek van de kat verwijderd

Hoewel je met je vingernagel een paar teekjes van het gazon kunt pakken, is de meest effectieve manier om eerst een paar items van het aanrecht of op je bureau te pakken. Deze items zijn klaar wanneer u terugkeert naar de buitenlucht.

Voorbereiden:
– een zaklamp (je hebt geen dure nodig, maar je wilt wel iets dat de klus klopt)
– een teken verwijderaar (

WegwerphandschoenenEen pincetDrievoudige antibioticazalf of medicinale anti-jeuksprayEen opmerking voor de toekomst

Het is moeilijk om katten in bedwang te houden

Als je alles klaar hebt om de klauwen van je kat te legen of je kat te euthanaseren, is het tijd om je kat in een stevige omhelzing te lokken. Een partner kan je kat helpen af ​​te leiden met zijn favoriete speeltje of lekkers, waardoor je meer kansen hebt om het werk goed te doen.

Voordat je de teek verwijdert, en een paar ewww leent, moet je die arm ook prikken. Het goed wassen van het pincet, zodat het niet kwalijk wordt, is essentieel om het risico op infectie te verkleinen.

Beginnen met het verwijderen van de teek

Verwijder eerst zoveel mogelijk vacht rond de teek, zodat je er makkelijker bij kunt met je pincet. Gebruik dan je pincet om het te verwijderen.

Nadat u de teek van de kop van uw kat heeft verwijderd, plaatst u de teek in het met alcohol doordrenkte stuk keukenpapier. De alcohol doodt de teek onmiddellijk, zodat je hem veilig kunt weggooien. Was daarna je handen gedurende 15 tot 20 seconden en was je handen nog een keer.
Dr. Mark McDougall / hoofd geneeskunde bij Mercy Hospital Spokane

Sommige kattenbezitters hebben geen pincet bij de hand, daarom kunnen degenen die de Adam’s Flea and Tick Cleansing Shampoo and Castered op tijd gebruiken, overwegen het elke maand te gebruiken. Het helpt ook om na elke buitenloop op teken te sprayen.

Bekijk goed hoe de teek zit

De eerste stap is om het bijtgebied grondig te bekijken, omdat ze zelden slapend liggen. Als je een teek vindt, is het essentieel om ervoor te zorgen dat je de kop hebt. Alcohol kan effectief zijn, maar het mag niet worden gebruikt om het gebied te prikken, omdat het kan ontsteken. Als u zich nog meer zorgen maakt, bel dan uw dierenarts.

Dep het gebied van de beet met een drievoudige antibioticumzalf na beoordeling van de omvang van de wond. Deze stap is uiterst belangrijk in het genezingsproces.

Afwachten, de huid van de kat hersteld vanzelf

Het bijt gebied van de teek raakt meestal een dag of twee geïnfecteerd, maar dat zal na verloop van tijd vanzelf genezen. U moet zich er echter van bewust zijn dat als u een nieuwe infectie opmerkt die zich verspreidt, of extra zwelling, u een afspraak moet maken met uw dierenarts.

Hoe bescherm je je kat tegen een teek

Als we katten goed willen beschermen tegen toekomstige tekenbeten, zijn de gadgets van de Adam’s Plus Vlooien- en Tekenhalsband voor Katten een bewezen optie.

Dit Citi-product is gemaakt om zeven maanden mee te gaan en wordt geleverd met een koffer, zodat het gemakkelijk is om de spullen van uw kat te onderhouden en op te bergen. Bovendien biedt het een snelle ontgrendeling voor een veilige reis buitenshuis.

Hoewel uw best doen om uw kat vrij van teken te houden essentieel is voor zijn algehele hygiëne en gezondheid; teken zijn meer dan alleen een vervelende overlast. Hij kan ziekten oplopen en ernstige schade aanrichten. Met een goed plan voor toekomstige gebeurtenissen moet u op alles voorbereid zijn!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *