Clicky

Geschreven door:
Vera Bakker
19 augustus 2022

Kat drinkt veel water - Kat heeft Verhoogde dorst en drinken

Katten die natvoer eten, krijgen het grootste deel van hun water uit hun voer, net als hun wilde katten voorouders. Als u echter bang bent dat uw kat niet genoeg drinkt, kunt u overwegen om hem/haar droogvoer te geven.

Verhoogde dorst

Als u merkt dat uw kat meer drinkt dan normaal, kan dit een aanwijzing zijn dat er iets mis is. Polydipsie betekent een verhoogde wateropname.

De meest voorkomende oorzaken van toegenomen dorst en drinken zijn:

  • Nier disfunctie
  • Lever ziekte
  • Diabetes mellitus ("suikerziekte")
  • Hyperthyreoïdie (overactieve schildklier)
  • Ziekte aan de urinewegen

Als u zich zorgen maakt over hoeveel uw kat drinkt, kan het nuttig zijn om 24 uur achter elkaar bij te houden hoeveel water hij drinkt. Om te weten te komen hoeveel uw kat per uur drinkt, vult u de waterbakjes tot de rand en meet u vervolgens de hoeveelheid water die na 24 uur overblijft. Deel dit getal door de totale hoeveelheid water in de bakjes om een gemiddelde dagelijkse waterconsumptie te krijgen. Een polydipsische kat is een kat die elke dag meer dan 100 ml/kg van zijn lichaamsgewicht drinkt. Elke kat die te veel drinkt, moet echter door een dierenarts worden gecontroleerd, omdat dit kan betekenen dat er iets mis is. Laat de dierenarts weten wat u hebt ontdekt, zodat hij u verder kan adviseren.

Er zijn vele redenen waarom uw huisdier dorst kan hebben. Uw dierenarts zal meestal een bloedonderzoek en een urinemonster afnemen om de onderliggende oorzaak vast te stellen. Zodra hij de reden van de toename van de dorst kent, kan een passende behandeling worden gestart.

Geschreven door Vera Bakker

Hallo ik ben Vera! Welkom op mijn blog genaamd Huisdier Weetjes. Ik hou van huisdieren ik heb zelf een labrador en 2 brits kortharen. Ik zoek graag uit wat er om gaat in mijn huisdieren. Daarom ben ik deze blog begonnen, om voor huisdieren baasjes goeie informatie te verschaffen over hun dieren en hun gezondheid.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alles over jouw lieve huisdier.

© 2022 huisdierweetjes.nl. Gemaakt door GrowthDigital.

crossmenu