Kat Wil Niet Eten

kat eet niet wat kun je doen

Kat eet niet oorzaken en behandelingen

Katten worden vaak ziek omdat ze niet genoeg eten. Weigering om te eten is altijd zorgwekkend voor alle huisdieren, maar het kan vooral gevaarlijk zijn voor katten. Als een dier niet genoeg te eten krijgt, moet het zijn vetreserves gebruiken voor energie. Om deze vetten om te zetten in bruikbare energie, heeft het lichaam eiwitten nodig.

Wanneer een kat snel gewicht verliest, verbruikt zijn lichaam zijn eiwitvoorraden snel, waardoor de lever overbelast raakt met vet. Dit leidt tot een gevaarlijke aandoening, hepatische lipidose genaamd, waarbij de lever faalt. ls uw kat zijn eetlust verliest, kan dat betekenen dat hij een onderliggend gezondheidsprobleem heeft. U moet hem meteen meenemen naar de dierenarts. Hoe eerder u handelt, hoe beter u hem kunt helpen.

Waarom wil mijn kat niet eten?

Ziekte. Gewichtsverlies is een vroeg teken dat er iets mis is. Let goed op als uw kat gewicht begint te verliezen. Verschillende aandoeningen kunnen hiervoor verantwoordelijk zijn, waaronder infecties, nieraandoeningen, maag- en darmproblemen en kanker. Het is echter niet altijd ernstig – kiespijn kan er ook voor zorgen dat uw kat vermagert. Recente vaccinatie. Heeft uw kat zijn eetlust verloren kort nadat hij gevaccineerd is? Als dat zo is, is de reden waarschijnlijk een bijwerking van de prik. Hoewel vaccins talloze levens hebben gered, kunnen ze ook kleine bijwerkingen veroorzaken, zoals verlies van eetlust. In de meeste gevallen gaan de symptomen echter snel over en is het dier binnen een dag of twee weer volledig hersteld.

Reizen en een onbekende omgeving? Net als veel mensen zijn veel huisdieren gewoontedieren. Een verandering van gewoonte kan niet alleen leiden tot verlies van eetlust, maar ook tot misselijkheid en het weigeren van voedsel. Sommige dieren hebben last van reisziekte als ze met de auto of het vliegtuig reizen, wat kan leiden tot braken en voedselweigering. Ijdelheid of geestelijke gezondheidsproblemen. Als uw dierenarts heeft vastgesteld dat uw kat niet lichamelijk ziek is, dan kan angst of depressie de reden zijn dat uw kat niet eet. Veranderingen in de huiselijke omgeving kunnen gevoelige katten van streek maken, en soms kunnen nieuwe mensen of veranderingen in de routine de emotionele toestand van een kat verstoren. Of uw kat kan gewoon een kieskeurige eter zijn. Vergeet niet dat katten over het algemeen veel tijd nodig hebben om zich aan te passen aan nieuwe soorten voedsel, dus een plotselinge verandering in dieet kan de oorzaak zijn.

Wat kun je doen aan een kat die niet eet

Ook al weigert uw kat een voorgeschreven dieet te eten, dwing hem of haar niet te eten. Als hij of zij weigert te eten, kan dat ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Als uw kat niet eet omdat hij ziek is, praat dan met uw dierenarts over wat hem kan helpen beter te worden. U kunt proberen zijn dieet aan te passen (sommige katten doen het beter met bepaalde soorten voer), of hem iets anders te eten aanbieden als hij niet geïnteresseerd is in het eten van gewone brokjes. Uw dierenarts kan ook voorstellen uw kat medicijnen te geven om hem beter te laten voelen. En als geen van deze dingen werkt, kan uw dierenarts een sonde in zijn keel plaatsen zodat hij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Als uw kat niet ziek is, zijn er dingen die u kunt proberen om hem/haar aan het eten te krijgen. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals lever, tonijn uit blik, enz. kunnen voor sommige katten als eetlustopwekker worden gebruikt. Grote hoeveelheden van deze voedingsmiddelen kunnen echter tekorten aan of een teveel van bepaalde vitaminen veroorzaken.

In plaats van te vertrouwen op mensenvoer, kunt u proberen uw huisdier aan te moedigen om in plaats daarvan commercieel blikvoer te eten. Het kan zijn dat het verhitten van het voer, het mengen van visolie, bouillon (zorg ervoor dat het geen uien bevat, die zijn giftig voor katten) of eieren uw kieskeurige katachtige kan verleiden om te eten. Als uw kat nog steeds weigert te eten, verwijder dan het voer en bied later op de middag vers voer aan. Als het voer hard en muf wordt, kan uw kat het associëren met nare geurtjes en weigeren het weer te eten. Als uw kat altijd alleen maar mensenvoer heeft gegeten, begin dan langzaam door geleidelijk wat brokjes in zijn bakje te doen. Uiteindelijk zal hij alleen brokjes eten.

Experts raden aan om de voeding van uw kat om de 2-4 maanden te wisselen tussen verschillende merken door middel van een soortgelijke techniek om de ontwikkeling van voedselallergieën en darmproblemen te voorkomen.

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *